Hlavní obsah
Sport

Připravte se, šampion se vrací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Vítěz Premier League ze sezóny 2015/2016 má nakročeno zpět do nejvyšší soutěže.

Článek

Pamatujete? Určitě ano. Jedno z největších sportovních překvapení v dějinách.

2. května 2016 se zapsal tučným písmem nejen do kronik anglické kopané.

Město s necelým půlmilionem obyvatel, pro většinu fotbalových příznivců neznámá jména. Po senzačním tažení sezónou přibývalo s blížícím se koncem příznivců, kteří si přáli, aby tato pohádka měla šťastný konec. Stalo se. Jména jako Vardy, Schmeichel, Mahrez, Kanté, Albrighton či trenér Claudio Ranieri zůstanou už navždy v srdcích fanoušků Leicesteru.

První bolestivá rána

Píše se sobota 27. října roku 2018 a u domácího King Power Stadium se ozvala rána a následný požár. O den později klub potvrdil, že majitel klubu, thajský miliardář, Vičaj Srivadtanaprapcha nepřežil pád vrtulníku. Pro celý klub to byla obrovská rána, Srivadtanaprapcha patřil mezi velké oblíbence, jak u hráčů, tak u fanoušků.

Druhá rána

Vítěz Premier League po 7 letech od senzačního titulu sestupuje. Lišky již nedokázaly napodobit úspěšné tažení z mistrovské sezóny. Do sestupu bylo 5. místo ze sezóny 2019/2020 nejlepším umístěním. Sezónu 2022/2023 Leicester zakončuje na sestupovém 18. místě a pádem do EFL Championship.

Šampion se vrací

Kalendářní rok 2023 je na konci, aktuální sezóna druhé nejvyšší anglické fotbalové soutěže se přelila do druhé poloviny. Leicester City FC se hřeje na čele tabulky s osmibodovým náskokem. Přímý postup do Premier League čeká na dva nejlepší týmy, to tedy bývalému šampionovi ještě navyšuje náskok, který je aktuálně na 3. tým soutěže, Southampton, 11 bodů.

Do konce sezóny 2023/2024 zbývá ještě 21 utkání, lišky ale mají sezónu rozehranou na výbornou a dá se očekávat, že je od příští sezóny budeme opět vídat v Premier League.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Leicester City FC

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz