Hlavní obsah
Sport

Sešívaní ukázali, jak na Evropu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Úspěšný vstup do kvalifikace o Ligu mistrů má za sebou pražská Slavia. Na domácím stadionu si poradila s belgickým vicemistrem.

Článek

Obě pražská S mají za sebou úvodní duely v kvalifikaci o Ligu mistrů. Zatímco Sparta doma pouze remízovala, Slavia poletí do Belgie s dvoubrankovým náskokem.

Rozdíl mezi Spartou a Slavií byl znatelný. V domácí soutěži oba kluby sice ještě nepředvádí to nejlepší, co se od nich očekává. V evropských pohárech se ukázalo lépe mužstvo z Edenu.

Do Prahy přiletěl loňský vítěz základní části Jupiler Pro League a nakonec druhý tým celého ročníku Royale Union SG.

Pro kluby je to stále neznámý soupeř. Vždyť belgický klub postoupil do nejvyšší soutěže až v roce 2021, po dlouhých 48 letech. Hned při své premiérové sezóně ovládl základní část belgické ligy, v nadstavbové části nakonec ale zaváhal a skončil na 2. místě. V následující sezóně obsadil konečné 3. místo, v poslední, loňské, unikl titul o jediný bod.

Do utkání v Edenu nevstoupil belgický klub vůbec špatně, hráčů bylo plné hřiště, ale žádná velká šance z toho nebyla. Když se v 19. minutě poprvé ve slavistickém dresu prosadil Tomáš Chorý, existoval od té chvíle na hřišti pouze jeden tým. Slavia byla od této chvíle lepším týmem, odměnou byl pro ní, i pro samotného střelce, druhý gól, opět z hlavy Tomáše Chorého.

Když na začátku druhého poločasu využil obrovské hrubky hostujícího brankáře Oscar Dorley, vypadalo to s belgickým týmem už hodně špatně. Bohužel pro sešívané přišla až příliš krutá rána v podobě vlastní branky a snížení soupeře na konečných 3:1.

I tak pojedou sešívaní do Belgie s velice nadějným výsledkem a šancí na postup do dalšího kola, kde by čekal lepší z dvojutkání Lille - Fenerbahce (první utkání 2:1).

Slavia opět „přepla“, tak, jak je už u ní zvykem. Do pohárového duelu nastoupil úplně jiný tým. Trenér Trpišovský opět trefil sestavu, Tomáš Chorý si pravděpodobně získal další procenta diváků vršovického klubu. Škoda nešťastného vlastního gólu, postup mohl být blíž.

Anketa

Postoupí Slavia přes belgického vicemistra do dalšího kola Ligy mistrů?
Ano
94,3 %
Ne
5,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 406 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz