Hlavní obsah
Sport

Skrývá se favorit konferenční ligy v Norsku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Klub z malého norského města se stává postrachem favoritů. Jeho cesta nemusí skončit v osmifinále, pomýšlí ještě dál.

Článek

Molde FK. Klub z malého města, které nemá ani 25 tisíc obyvatel, se rozhodl uspět v Evropě.

Pětinásobný norský šampion se v minulém ročníku Eliteserien umístil na konečném 5. místě. Svojí evropskou pouť zahájil v kvalifikaci Ligy mistrů, kde si v prvním kole (čtvrtfinále) poradil s finským HJK. Na hraně vyřazení byl v kole druhém. Po porážce 1:2 na hřišti Klaksviku z Faerských ostrovů si postup zajistil až vítěznou brankou ze 112. minuty prodloužení odvetného utkání.

Sen o Lize mistrů se rozplynul v dvojutkání s tureckým Galatasaray Istanbul. Výsledkově norský klub nezklamal a favorita potrápil. Doma svému tureckému gigantovi podlehl 2:3, v odvetě na horké turecké půdě podlehl 1:2.

Molde tak směřovalo do základní skupiny Evropské ligy. Ve skupině s Häckenem, Leverkusenem a Karabachem, získalo 7 bodů a obsadilo 3. místo, které Molde poslalo do Evropské konferenční ligy.

V šestnáctifinále byla soupeřem polská Legia. Polský klub byl favoritem tohoto dvojutkání, ale Norové zcela ovládli úvodní duel v Polsku, kde zvítězili 3:0. V domácí odvetě bylo jasno po prvním poločase, ve kterém Molde vstřelilo svému soupeři další tři branky.

Norský tým má za sebou úvodní osmifinále, ve kterém porazilo na domácím stadionu Bruggy 2:1. Do odvety tak půjde s mírným náskokem.

V letošním tažení evropskými soutěžemi odehrálo Molde již 15 utkání. V zápasech se diváci rozhodně nenudí, jelikož průměrný počet branek na jedno utkání je téměř 3,5. Na své si jistě přijdou také sázkaři.

Ofenzivně laděný klub čeká v Belgii těžká odveta, ale v letošním ročníku si už dokázal poradit či vzdorovat silnějším soupeřům.

Cesta norského klubu v osmifinále skončit nemusí, naopak může pomýšlet ještě dál.

Zajímavý je pohled na soupisku, ve které najdete pouze jednoho cizince. Níže doplňuji také návštěvnost na zápasy v Evropě v letošním ročníku. Kapacita domovského Aker Stadionu je 11 249.

Molde FK. Klub, který je dobré sledovat a vnímat. Tento trpaslík na sebe v Evropě ještě upozorní.

Návštěvnost na evropské zápasy v letošní sezóně

Molde - HJK 2:0 (5 205 diváků)

Molde - Klaksvik 2:0 po prodloužení (10 346 diváků)

Molde - Galatasaray 2:3 (9 553 diváků)

Molde - Leverkusen 1:2 (8 190 diváků)

Molde - Häcken 5:1 (5 870 diváků)

Molde - Karabach 2:2 (5 291 diváků)

Molde - Legia 3:2 (3 996 diváků)

Molde - Bruggy 2:1 (9 267 diváků)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz