Hlavní obsah
Sport

Slavia by už mohla slavit, nebýt zbytečné nadstavby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Fotbalisté pražské Slavie se dostali 3 kola před koncem základní části Fortuna ligy na čelo tabulky. Mistrovského poháru by se už de facto dotýkali, nebýt zrádné (a zbytečné) nadstavby.

Článek

Nejdříve výhra Slavie ve vršovickém derby proti Bohemians, následná remíza Sparty s Mladou Boleslaví. Na špici tabulky došlo k výměně stráží, po 27. kole jsou lídrem tabulky sešívaní.

Po třech letech se mohou slávisté vrátit na trůn a získat tak svůj osmý titul od založení samostatné České republiky. Po zaváhání největšího rivala, pražské Sparty, se po 27. kole hřejí na čele tabulky s jednobodovým náskokem.

3 kola do konce

Pro obě pražská S bude klíčové hned následující kolo. Letenské čeká derby v Ďolíčku s Bohemians, Slavii čeká utkání v Plzni. Pro sešívané to bude utkání velice těžké, ale naštěstí pro ně přichází v nejlepší možnou dobu. Viktoriáni mají problémy se sestavou, a navíc za sebou budou mít čtvrteční utkání Evropské konferenční ligy s italskou Fiorentinou.

V předposledním kole čeká Spartu na domácím stadionu ostravský Baník, Slavie přivítá trápící se Olomouc.

V posledním kole základní části jede Sparta do Olomouce a Slavie do Hradce Králové.

Vyměněná Sparta

Sparta od dvojnásobného výprasku s Liverpoolem nepůsobí zrovna nejlepším dojmem. Vidět je to i na výsledcích, které nejsou, i proti některým tabulkově slabším týmům, tak přesvědčivé.

Sparta - Liverpool 1:5

Plzeň - Sparta 4:0

Liverpool - Sparta 6:1

Sparta - Hradec Králové 2:1

České Budějovice - Sparta 0:1

Opava - Sparta 0:2

Sparta - Mladá Boleslav 1:1

Naopak sešívaní, kteří v Evropské lize nestačili na AC Milán, jsou aktuálně v lepší formě a zaslouženě se posunuli výše. Pokud neztratí body v následujícím kole v Plzni, dá se na 99,9% očekávat celkové vítězství v základní části Fortuna ligy.

Ach ta nadstavba

Jenže to ještě neznamená titul a slávisté o něj budou muset bojovat v dalších pěti kolech. Klíčové bude postavení obou pražských S po základní části, lépe umístěný tým bude hrát derby doma. A to může být klíčovým faktorem celé nadstavby.

Otázka nadstavby, zda má či nemá smysl, je na dlouhé povídání a výměny názorů. Shrneme-li to jednou větou, tak po třiceti kolech základní části nemáte jako její vítěz de facto nic.

Program nadstavby

Tři kola před koncem se už rýsují tabulky pro jednotlivé nadstavbové skupiny. Slavia, Sparta a Plzeň již mají jistou účast ve skupině o titul. pozici v této skupině by si měl udržet také ostravský Baník. O poslední dvě místa si to rozdají Mladá Boleslav, Slovácko a Liberec.

Mladá Boleslav (40 bodů)

Teplice (D)

Pardubice (V)

Jablonec (V)

Slovácko (39 bodů)

Hradec Králové (V)

Plzeň (D)

České Budějovice (V)

Liberec (38 bodů)

České Budějovice (V)

Hradec Králové (D)

Ostrava (V)

pozn.: D - domácí zápas, V - venkovní zápas

Bodově má naději ještě Olomouc, ta ale s ohledem na aktuální formu a na program závěrečných kol, ve kterých je čeká obě pražská S, nemá příliš nadějí na posun do titulové skupiny.

Stejně bodů jako Olomouc má také Hradec Králové. Hradecké Votroky ale čekají 3 těžká utkání (Slovácko, Liberec, Slavia) a ani zde se nečeká posun do skupiny o titul.

Anketa

Kdo se stane mistrem sezóny 2023/2024?
Slavia Praha
48,6 %
Sparta Praha
51,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 940 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz