Hlavní obsah
Sport

V Edenu zachránili sezónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Hokejová Slavie byla ještě pár kol před koncem základní části na hraně sestupu z první hokejové ligy. Nakonec v Edenu mohli slavit postup do předkola play-off.

Článek

Obrovský balvan ze srdcí spadl všem slávistickým fanouškům. Sešívaným se v letošní sezóně Chance ligy nedařilo a v závěru sezóny hrálo o setrvaní v první lize. Klub ale vstal z mrtvých a neskutečným závěrem se nejen že udržel v soutěži, ale nakonec mohl slavit postup do předkola play-off.

Když 10. ledna prohrála Slavia na domácím ledě v klíčovém utkání s Frýdkem-Místkem 2:3, a v tu chvíli si připsala čtvrtou porážku v řadě, část fanoušků přestala věřit v záchranu. Do konce základní části zbývalo 15 utkání.

V dalším kole ale klub z Edenu zvítězil překvapivě na ledě Třebíče a začal hon za záchranou. V závěrečných patnácti zápasech sešívaní prohráli jen třikrát, v jedenácti zápasech získalo 3 body a v jednom se radovalo z vítězství po prodloužení. 35 získaných bodů z těchto zápasů posunulo klub do vyřazovaní části sezóny. Byly to ale nervy až do závěru základní části. Nejdůležitější utkání celé sezóny, ve 48. kole na ledě Znojma, Slavie zvládla a nakročila tím za záchranou. Do posledního kola základní části už šla s jistotou záchrany a s vidinou postupu do předkola. V přímém souboji o postupové místo na ledě Kolína sešívaní zvládli na výbornou. Domácí Kolín přehráli ve všech faktorech a zcela zaslouženě mohli slavit.

Sezónu tak v Edenu zachránili. Sešívaní mají ale aktuálně skvělou formu. Skvěle chytá posila z Finska, Paavo Hölsä, střelecky se probudil Matěj Beran. Po předvedených výkonech v posledních kolech můžou pomýšlet na postup do další části play-off. V předkole bude soupeřem jihlavská Dukla. V letošní sezóně je na tom ze vzájemných zápasů bodově lépe klub z Vysočiny, poměrem 4:8. Lepší formu mají ale sešívaní, Dukla v posledních dvanácti zápasech hned devětkrát prohrála.

Bývalý extraligový šampion sezónu zachránil v hodině dvanácté. Pomýšlet ale může dál. Sezóna pro dvojnásobného mistra České republiky ještě neskončila.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz