Hlavní obsah
Sport

V lednu tam bude poloprázdno. 11 tisíc? Omlouvám se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Přátelské utkání Sparty s Kodaní sledovalo o víkendu na Letné 11 011 diváků.

Článek

Fotbalová Sparta si před španělským soustředěním naplánovala přátelské utkání na domácím stadionu s dánským FC Kodaň.

15. srpna loňského roku sehrály oba týmy v Praze na Letné, v boji o Ligu Mistrů, jedno z nejpohlednějších utkání roku. Dramatické utkání rozhodly až pokutové kopy, ve kterých uspěl dánský klub a postoupil tak do závěrečného kola v boji o základní skupinu LM.

Po pěti měsících proti sobě nastoupily týmy znovu, tentokrát v přátelském utkání. Letenští utkání, jejich první v tomto roce, zvládli a zvítězili 2:0.

Co ovšem upoutalo pozornost, je divácká návštěva. Na sobotní utkání (20. ledna 2024), kdy se sice sluníčko snažilo, ale teplota byla i tak okolo 0 °C, přišlo 11 011 diváků. A já říkám, že na přátelské utkání a v tomto termínu, jednoznačně fantazie!

Letenští tak zapsali svůj nový rekord. Do soboty byla nejvyšší návštěva na přátelské utkání na Letné 7 765 (rok 2017 proti nizozemskému týmu Vitesse Arnhem).

Sparta tak pokračuje v trendu, kdy se jí podařilo vrátit na své tribuny diváky ve velkém počtu. Ukazuje to, že utkání ligových mužstev už nejsou pouze o fotbale. Stává se z toho kulturní událost, show a zábava. Není tomu tak jen na Spartě, to samé platí o zápasech v Edenu, zážitek si diváci odnáší i z hokejových stadionů.

Návštěvnost na stadionech roste a je to jedině dobře. Chvíli to trvalo, než kluby začaly pracovat více s fanoušky a zajímat se o předzápasový program, ale dočkali jsme se. Chodit na stadiony se opět vyplatí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz