Hlavní obsah
Sport

Tenistka Šafářová nejdříve způsobila haló po ohlášení comebacku, ten se ale navzdory výhře nekoná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Obrázek je ilustrační.

Fanouškovská základna Lucie Šafářové zprvu zajásala. Tenisový návrat? Nejdříve ano, ale celou situaci musela vysvětlit až sama česká tenistka. Své příznivce tím určitě nepotěšila.

Článek

Sportovní svět je plný příběhů o sportovcích, kteří se rozhodli vrátit po ukončení své hráčské kariéry. Mezi těmi českými se mi hned vybaví třeba Dominik Hašek, který se o comeback pokoušel hned několikrát. Tyto comebacky jsou skoro na denním pořádku a stávají se běžnou součástí sportovního dění. Důvodů k návratu pak může být celá řada. Ať už z lásky ke sportu, kterému jste se dosud věnovali, až po peníze.

Bohužel však ne vždy se tato snaha promění v úspěch. A ve většině případů bych skoro odhadnul, že sportovec zkrátka nedokáže navázat na své předchozí výkony. Ať už kvůli výpadku tréninku, nebo zkrátka faktu, který často z úst sportovců zaznívá - věk nezastavíš. Existují však výjimky, jako je například úspěch belgické tenistky Kim Clijstersové, která po návratu z mateřství dokázala ovládnout jeden z největších tenisových turnajů – US Open.

Velký návrat Lucie Šafářové

A možná právě dominance Kim Clijstersové v nás fanoušcích zažehla touhu po prožití podobného úspěchu znovu. Jen tentokrát pod českou vlajkou. Je to totiž jen několik hodin, co jsme byli svědky situace, kdy tenistka Lucie Šafářová ohlásila svůj comeback. Nebo abychom byli přesnější – různá média ohlásila velký návrat české tenistky. Jenže, ten se koná jen částečně. A mluvit v tomto případě o comebacku jako takovém není fér.

Novináři kolem účasti české tenisové hráčky na francouzském turnaji vytvořili celkem velké haló, byť realita je odlišná. Šafářová plánovala pouze účast na jednom turnaji, a to navíc v „nižší“ kategorii tenisových turnajů ITF. Sama má pro své rozhodnutí navíc velmi dobré důvody, které ale pro autory „comebackových“ článků nebyly nejdříve známy.

„Vracet se nechci…“

rozhovoru pro deník iSport.cz tak Šafářová na pravou míru uvedla, že ji tenis pořád baví, ale vracet se nechce. Dále zmínila, že je součástí tenisové rodiny a netajila se touhou zahrát si čtyřhru se svými neteřemi. „Neteře dorůstají do věku, kdy hrají pěkný tenis, a chtěla bych si s každou zahrát deblíka a užít si to.“ A účast na dvouhře? To Šafářová zdůvodňuje jako dobrý trénink před dalším turnajem legend, na který se chystá: „Takže si ťuknu i dvouhru, když už jsem tady.“

Zápas se povedl

Je tedy zřejmé, že Šafářová návrat k profesionálnímu tenisu neplánovala. Spíše si chtěla užít tenisové zápasy s rodinou a trochu potrénovat. Na turnaji, který se koná ve francouzském městě Remeš, se Šafářová potkala v úvodním zápase s domácí Yaroslavou Bartashevich, které aktuálně v žebříčku WTA patří až 782. místo. Již před zápasem mnohé sázkové kanceláře favorizovaly legendární českou tenistku. Na druhou stranu nebylo lehké odhadnout, v jaké formě se Šafářová vrátí.

První vítězství

Nakonec první zápas dotáhla do vítězného konce, kdy francouzskou osmnáctiletou hráčku porazila ve třech setech (3:6, 6:3, 6:1). Na turnaji tedy ještě nekončí a v dalším zápase ji čeká Němka Mona Barthel, třetí nasazená hráčka turnaje.

Osobně pro mě bude zajímavé cestu Lucie Šafářové sledovat. S jídlem totiž roste chuť. A pokud si Šafářová v dalších dnech naservíruje ještě několik výher, nakonec třeba chuti k návratu do profesionálního tenisu podlehne a na okruhu WTA ji ještě třeba někdy uvidíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Lucie Šafářová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám