Hlavní obsah
Hry

Kvíz: filmové hlášky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Fotka od Andreas Glöckner z Pixabay

Vyzkoušejte si, zda se vyznáte ve filmových či seriálových hláškách. V kvízu na vás čeká celkem patnáct otázek z českých a světových filmů či seriálů.

Článek

Filmové hlášky: Kultovní věty, které si zapamatujeme

Filmy nám dokáží zprostředkovat mnoho silných zážitků – napětí, smích, dojetí. Ať už se jedná o akční trhák, romantickou komedii nebo historické drama, některé scény a hlášky se nám vryjí do paměti natolik, že je používáme i v běžném životě.

Co dělá filmovou hlášku kultovní?

Není to jen o vtipnosti nebo chytlavosti. Kultovní hláška je věta, která perfektně vystihuje charakter filmu, postavy nebo situaci. Často se stává synonymem pro daný film a fanoušci ji dokáží ocenit i bez znalosti kontextu.

Proč si pamatujeme filmové hlášky?

Filmové hlášky se stávají součástí naší popkultury. Používáme je v běžné konverzaci, na internetu, v memech a gifech. Často se stávají i mottem nebo životní filozofií pro fanoušky daného filmu.

Filmové hlášky jsou důležitou součástí filmového zážitku. Dokáží nás pobavit, dojmout a inspirovat. A i když se jedná o krátké věty, dokáží v nás zanechat hluboký dojem.

Zkuste si zahrát kvíz o filmových hláškách a otestujte své znalosti!

Zdroj: kopeczabavy.cz, nafilmy.com

Více kvízů naleznete na svetkvizu.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám