Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Na seznamování není nikdy pozdě. Elpida spustila online seznamku pro lidi ve vyšším věku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: ilustrace Kateřiny Illnerové pro časopis Vital (se svolením organizace)

Samota je jedním z nejčastějších problémů, který seniory a seniorky trápí. Organizace Elpida proto spustila novou online platformu, na které se lidé nad 55 let mohou seznamovat a hledat zde vztah i přátelství.

Článek

„Hledáte vážný partnerský vztah nebo přátelství a někoho, s kým byste sdíleli volný čas a zájmy? Pak jste na správném místě!“ vítá nezadané seznamka organizace Elpida, která se zaměřuje na podporu aktivního a naplněného života seniorů a seniorek.

Jak uvádí tisková zpráva Elpidy, mnozí lidé ve vyšším věku označují samotu za závažnější problém než třeba nedostatek financí či zdravotní obtíže. Potvrzují to také časté telefonáty seniorů a seniorek, kteří s nikým nepromluvili i několik dní, na krizové lince.

Organizace se z tohoto důvodu rozhodla vytvořit seznamovací portál, na kterém lidé nad 55 let mohou hledat přátelství i vztah. Podle dat Behavio, které organizace uvádí v tiskové zprávě, je online seznamování i v této věkové skupině stále častější. Seznamku Elpida spustila letos v létě.

Elpida doplňuje, že cílem seznámení nemusí být nutně romantický vztah, lze zde najít přátele, se kterými je možné jít na procházku nebo třeba do divadla. „Je to o tom mít někoho, s kým můžu sdílet cokoli,“ říká Ondřej Hlavín z Centra Elpida pro seniory.

Hledání a navazování vztahu ve vyšším věku se věnovala také jedna z posledních epizod podcastu Old´s Cool, který nahrává Elpida.

Autorka: Barbora Báštěcká

Zajímají vás další články o nezisku a občanské společnosti? Působíte v neziskovém sektoru a hodily by se vám užitečné informace, jak zlepšit vaši práci? Navštivte náš web Svetneziskovek.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz