Hlavní obsah
Právo a státní správa

Podpořte svojí nominací osobnosti a organizace prosazující lidská práva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Rijdkfna, licence Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Setkali jste se s osobností nebo organizací, která se podílí na obraně lidských práv? Nominujte je na Cenu zmocněnkyně vlády pro lidská práva. Nominace můžete podávat už jen do 3. listopadu.

Článek

Cena zmocněnkyně vlády pro lidská práva je prestižní ocenění, které bude uděleno vybraným osobnostem nebo organizacím, které se zasloužily o prosazování, obranu a podporu lidských práv.

Kandidáty a kandidátky můžete nominovat do 3. listopadu 2023 prostřednictvím elektronického formuláře, který je dostupný na webových stránkách Vlády ČR. Finalisty poté vybere odborná porota a slavnostní vyhlášení proběhne v prosinci v Praze.

Ceny se udílí v šesti kategoriích – Přímá podpora, Osvěta a vzdělávání, Mimořádná výzva, Inovace, Dobrovolnictví a Advokační činnost. V každé z nich budou oceněni tři kandidáti.

Cílem této ceny je především ocenit a motivovat úsilí o ochranu a podporu lidských práv a posílení vědomí o důležitosti lidských práv a těch, kteří je brání. Více informací o ceně a nominačních kritériích je k dispozici zde.

Pozici zmocněnkyně vlády pro lidská práva zastává od května 2022 Klára Šimáčková Laurenčíková.

Autorka: Eva Mrázková

Zajímají vás další články o nezisku a občanské společnosti? Působíte v neziskovém sektoru a hodily by se vám užitečné informace, jak zlepšit vaši práci? Navštivte náš web Svetneziskovek.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz