Hlavní obsah
Zdraví

Začala akce Týdny pro duševní zdraví. Zapojují se organizace napříč Českem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Týdny pro duševní zdraví

Akce Týdny pro duševní zdraví se koná od 10. září do 10. října. V průběhu události se po celém Česku budou konat koncerty, výstavy, představení, ale také kulaté stoly, besedy či diskuze na téma duševního zdraví.

Článek

„Duševní zdraví je všeobecným lidským právem,“ je téma letošního Světového dne pro duševní zdraví, který připadá na 10. října. Cílem akce Týdny pro duševní zdraví je osvěta tématu, sdílení zkušeností lidí s duševním onemocněním, ale také informování o prevenci onemocnění. Událost má detabuizovat duševní nemoci, šířit povědomí o místech, kde hledat pomoc, a zlepšit vnímání lidí s duševním onemocněním.

Do Týdnů pro duševní zdraví se mohou zapojit organizace, které chtějí například uspořádat akce s cílem získat finance na podporu lidí se zkušeností s duševním onemocněním, kampaně proti předsudkům ve společnosti nebo třeba události, do jejichž realizace se zapojí také lidé s duševním onemocněním.

V minulých letech se do kampaně každý rok zapojilo přes 30 organizací a v jejím průběhu se konalo na 200 akcí ve více než 40 městech po celém Česku. V letošním programu najdete desítky různorodých událostí od promítání, výstav a divadelních představení přes workshopy až po hospodský kvíz. Některé akce proběhnou také online.

Multižánrová osvětová kampaň o duševním zdraví se v Česku letos koná už po 34. Akci založila nezisková organizace Fokus v Praze, která pomáhá lidem s duševním onemocněním. K té se v průběhu let připojovaly i další organizace.

Autorka: Barbora Báštěcká

Zajímají vás další články o nezisku a občanské společnosti? Působíte v neziskovém sektoru a hodily by se vám užitečné informace, jak zlepšit vaši práci? Navštivte náš web Svetneziskovek.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz