Hlavní obsah
Cestování

Queen Mary 2: poslední zaoceánský parník ve službě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://plavby.esotravel.cz/lode/cunard-line/queen-mary-2/

Queen Mary 2

Tento článek je o posledním sloužícím zaoceánském parníku, Queen Mary 2.

Článek

Zdravím, dnes si něco povíme o Queen Mary 2 (QM2).

Tento zaoceánský parník je poslední svého druhu, je rychlý, velký a nepochybně velmi silný a spolehlivý. Měří 345 metrů na délku, poprvé vyplula v roce 2004. Pobere až na 2620 cestujících a 1253 členů posádky. Jak jsem již zmínil, je také rychlá. Její maximální rychlost je 30 uzlů (56 km/h), ale během její plavby se rychlost drží na 26 uzlech (48 km/h).

Nejspíše jsem zapomněl dodat, že je také luxusní, ale to vám již už z obrázku je snad jasné. Pokud plánujete cestovat nejlevnější třídou bez balkónu, tak si připravte kolem 22 tisíc korun. Pokud si vyberete variantu s balkónem, připlatíte si jen asi o 2 tisíce. Nejdražší třída stojí kolem 111 tisíc korun.

Plavba většinou trvá týden, což je dle mého zvláštní, když např. Titanic měl urazit tu samou cestu za 5 dní, ten ale bohužel nedorazil.. Pojďme si říct co vás na palubě čeká. Budete mít možnost si vyzkoušet, jak se chovají pravý britští občané, protože vás také čeká tradiční odpolední čaj. Na lodi je také planetárium a spousta luxusních restaurací, také hospoda, knihovna. Na lodi je také plno aktivit pro děti. Také je zde plno sportovních aktivit a fitness.

Parník pluje na trase ze Southamptonu do New Yorku, ale i naopak. Tato trasa, jak určitě hodně z vás ví, se nachází v Atlantském oceánu.

Díky za přečtení, snad jste se něco nového dozvěděli. Pokud máte cokoliv k dodání, napište to do diskuze. Pokud narazíte na nějaké pravopisné chyby, prosím, taky to napište, díky. :)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám