Hlavní obsah

PLUTUS karta - Nejlepší crypto karta s 3% cashbackem a 1× měsíčně 10€ zdarma.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: tady joe

Rád bych vám představil crypto kartu, díky které mám ve vybraných obchodech měsíční cashback 10€ + 3% z každé platby. Navíc, díky mému návodu, dokážete takto „vycashovat“ z karty až 180€ (čistej profit ročně).

Článek

Co je to PLUTUS karta?

PLUTUS je nová fintech společnost se sídlem v Londýně. Co nás ale zajímá je, že jejich produkt - Plutus karta nám dává tu možnost nakupovat u daných partnerů s cashbackem 10€ + 3% z každé platby (v rámci partnerů). Cashback 10€ docílíme tak, že si zvolíme na nadcházející měsíc Perk.

Co jsou to Perky?

Foto: tady joe

Screenshot_7

Jak můžeme vidět, Perků je mnoho. Pokud budeme mít tzv. plán „Starter“, tak si můžeme Perk vybrat pouze 1 za měsíc.

Foto: tady joe

Screenshot_8

U plánuz Everyday (5€ měsíčně) jsou to už Perky 2, u Premium (15€ měsíčně) jsou to Perky 3. Nejvíce se vyplatí Everyday - používám ho i já.

Jak ale ty Perky fungují?

Vždy do konce měsíce si mohu vybrat Perk na příští měsíc. Zvolím si např. Netflix. Pak je nutné tou kartou u Netflixu zaplatit, a pak se nám vypočítá cashback. Cashback je většinou do max 10€, takže pokud zaplatíte kartou za Netflix 12€, cashback bude stejně 10€ + 3% ze zbylých 2€. Jednoduché ne? No, teď se to začne komplikovat.

Cashback není v eurech, ale v kryptoměně zvané Pluton (zatím ETH chain).

PLUTON

V době psaní tohoto článku je hodnota 1 PLU = 200CZK.

V případě, že tedy teď zaplatím kartou Netflix za 10€, náleží mi odměna okolo 1,25PLU. Tahle odměna je uzamčena na 45 dní, a až po 45 dnech si ji mohu vybrat.

Do té doby je to ukázané jako „Pending“ a nemůžeme s tím prozatím nic dělat.

Foto: tady joe

scr2

Prosím, berte na vědomí, že hodnota PLU může během těch 45 dní klesnout, nebo se také zvýšit.

Po 45 dnech ale se nám PLU přičtou a my je teď můžeme převést zpátky na kartu jako EURA. Doporučuji měnit za 10€, min. limit pro výměnu je 10€ a tím, že si tam necháte nějaké drobné PLU, si pojistíte případný pokles pro příští směnu.

Foto: tady joe

Screenshot_2

No a po zakliknutí Place Swap Order se příkaz pošle do systému a trvá obvykle pár hodin než se Plutony „prodají“ a nám přijdou na kartu EURA.

Samozřejmě to co předvádím je nejefektivnější a nejlevnější způsob, jak přeměnit Plutony na peníze. Existují i jiné způsoby např.:

1) Poslat si Plutony na peněženku / burzu = poplatek 15€ (nově platí 5€)

Update z 13/09

We wanted to provide the community with fairer PLU withdrawal rates that are more in line with current Ethereum gas fees whilst our Layer-2 solution is underway.With that in mind, we are reducing our PLU withdrawal fees from £/€15 to £/€5 - this will ensure the rewards you've earned so far go that little bit further! - Plutus

2) Vyměnit je za ETH přes připojenou Metamask peněženku = ETH gas poplatky

To se ale moc nevyplatí.

Peníze (cashbacky) si pošlu zpět na kartu a jak je potom vyberu?

Buď můžeme volit variantu že si peníze vybereme z bankomatu = poplatek 1.35€ + 1% z částky

UPDATE 22/09

ATM Withdrawal Fee ATM withdrawal fees will move from up to €1.70 + 1.5% to just a fixed 2.5% per withdrawal. - PLUTUS

Já doporučuju získané peníze převést zpět na eura a normálně tou kartou platit dál v daných obchodech. Takhle můžeme po 2-3 měsících vytvořit neomezený zdroj peněz, za předpokladu, že hodnota PLU bude dlouhodobě růst.

Jak a kolik na tom můžu vydělat?

Samozřejmě tím, že zaplatíme někde 10€ a 10€ nám přijde zpět, jsme určitě nic nevydělali a spekulovat na tom, že jednou ten cashback převýší to, co jsme zaplatili, je blbost. Vydělat se na tom ale dá tím, že nevytvoříme nový výdaj, ale nahradíme ten starý. Například jíst a pít musí každý a nakupovat v obchodech jako Tesco a Lidl dělá většina z nás. Díky této kartě dostaneme 10€ zpět za produkty, které bychom tak či tak koupili. To samé platí, pokud si někdo platí Netflix. Tímhle způsobem nezaplatíte nic navíc, ale dostanete cashback zpátky.

Pojďme na čísla:

Starter = nestojí nás to nic, cashback maximálně 120€ za rok

Everyday = 5€ měsíčně (60€ ročně), cashback maximálně 240€ za rok

240 - 60 = 180€ ročně (v čistém)

Premium = 15€ měsíčně (180€ ročně), cashback maximálně 360€ za rok

360 - 180 = 180€ ročně (v čistém)

V případě, že si budeme platit 5€ měsíčně, můžeme v čistém mít okolo 180€ za rok, za předpokladu, že hodnota PLUTON zůstane stejná / vyšší. Znova zdůrazňuju, že hodnota může kolísat.

Nevýhody a Tipy/Triky

1) Karta má samozřejmě nějaké nevýhody. Pokud se nebudete držet mých postupů, můžete na poplatcích zaplatit to, co jste vydělali. Zároveň doporučuji si přečíst sazebník poplatků = jelikož je karta v EUR, tak platby v jiné měně (CZK třeba) jsou zpoplatněné.

2) Zkrátka dělejte to, co jsem popsal a můžete na tom jen a jen vydělat.

3) Počítejte s tím, že podmínky Perků a Cashbacků se můžou kdykoliv změnit.

4) Plutus mají vlastní discord server, kde je výborná podpora a každý vám rád pomůže.

5) U disney+ jsem měl problém, že mi to nechtělo vzít kartu. Dá se to vyřešit přes připojení karty na PayPal a následnou platbou. Perk se započítal.

Objednání karty a registrace

Za vedení účtu neplatíte nic. Jediné co stojí peníze je objednání karty, což je okolo 10€. Tahle částka se vám ale vrátí velmi rychle. Zároveň pokud použijete můj affiliate, nabijete kartu 10€ a zaplatíte s ní, dostanete 10$ v PLU jako odměnu (odemkne se po 45 dnech)

Pokud se vám článek líbil, určitě navštivte můj youtube nebo Patreon, kde se věnuji tématu vydělávání peněz na internetu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám