Hlavní obsah
Aktuální dění

Tak mi ho maminko podržte a já ho zabiju

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto: Patrik Biskup, Právo

Lékař František Zahálka

Naprosto neuvěřitelný čin neschopného lékaře pobouřil veřejnost a zničil život několika lidem. Malému Martínkovi jej velmi trýznivým způsobem vzal úplně. Dočká se pan primář Zahálka spravedlivého trestu?

Článek

Vypadá to, že nikoliv. Popisovat tento případ, který se udál již dříve, je asi zbytečné, většina z nás o něm jistě slyšela. V nedávno zveřejněném článku aktuálně zaznělo, že Krajský soud v Plzni v odvolacím řízení potvrdil pro primáře Františka Zahálku dvouletou podmínku a tříletý zákaz vykonávat práci lékaře. Vyřešeno, konec, hotovo.

Jsem nevinný!

Domažlický soud pana primáře, který svou vinu od počátku nepochopitelně odmítá, rodině se neomluvil a činu doopravdy lituje pouze v souvislosti s následky pro něj samotného, původně potrestal za usmrcení z nedbalosti k tomuto trestu už v červnu 2021. S tímto lékař ale nesouhlasil a odvolal se! Podmínka dva roky za trýznivou smrt malého dítěte se panu Zahálkovi zdála jako nepřiměřený trest. Nic špatného přeci neudělal, je nevinný. Neuvěřitelná, nehorázná arogance, která bohužel, jak se ukáže později, má zřejmě další následky.

Pevně ho držte!

Vůbec si nedovedu představit, co zažívají rodiče a příbuzní usmrceného chlapečka. Zejména pak matka, která si dle vlastních slov navždy bude vyčítat, že vůbec vyhledala lékařskou pomoc. Navíc byla Zahálkou vyzvána, aby své dítě během velmi nepříjemného zákroku pevně držela, čímž se nedobrovolně stala asistentkou při zabíjení vlastního dítěte! Sám za sebe mohu říci, že bych s tímto vědomím mohl jen velmi těžko nějak rozumně dále žít, navíc s vědomím, že zcela jednoznačný viník smrti mého dítěte si běhá po svobodě a užívá si předčasného důchodu. Možná bych i udělal něco nerozumného, jen když by to trochu zmírnilo psychická muka. Nevím. Strašně je mi těch rodičů líto.

Nebylo to naposledy, kdy zemřelo dítě

Pan primář je asi tak trochu smolař, bohužel u toho pak umírají pacienti. Opět se jednalo o malé dítě, opět o jediného potomka mladých rodičů, opět úřadoval odborník na kritické stavy, i když tentokrát jinak. Tříměsíční dítě s křečemi a horečkou přes 39° na pohotovostním příjmu téměř vůbec nevyšetřil a poslal domů se slovy, že se jedná o rýmu. Doktor Zahálka tenkrát mohl vykonávat praxi jen díky svému odvolání k vyššímu soudu. Kdyby pokorně přijal svůj trest, musel by na tři roky přerušit lékařskou praxi a možná mohlo být s malým Petříkem všechno jinak. To se dnes už bohužel nedozvíme. Alespoň že další pacienti teď budou na tři roky, pravděpodobně však už navždy, ušetřeni lékařské péče pana Zahálky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám