Hlavní obsah
Cestování

Do Bílých Karpat na víkendové dobrodružství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Do Bílých Karpat jsme vyrazili s batohy a odvahou. Setkání s divokými prasaty a bouřkou nás nezastavilo. Přečtěte si náš dobrodružný víkend!

Článek

Vydali jsme se na cestu do Bílých Karpat, já a můj nejlepší kamarád, se sny o dobrodružství v srdci a batohy plné nadšení. Plán byl jednoduchý: v pátek večer jsme nasedli na autobus směrem do Valašských Klobouk a odtud se vydali na nezapomenutelnou dovolenou do krásného koutu české přírody.

Pátek večer byl poněkud chaotický, díky šílenému zpoždění autobusu jsme dorazili do Valašských Klobouk až za tmy. Ale co by to bylo za dobrodružství bez malého překvapení? S batohy na zádech jsme vyrazili směrem k nedaleké rozhledně. Cesta byla zahalena tajemstvím noci, ale to nás neodradilo. Postupně jsme se začali vzdalovat od civilizace, až jsme narazili na nečekané a trochu divoké společníky – divoká prasata. Jejich nepřehlédnutelná přítomnost nás nutila změnit směr a utéct před jejich zvědavým zrakem.

Později na téže cestě jsme narazili na další dobrodružné duše, dvojici odvážných turistů, kteří si vybrali stejnou rozhlednu pro svou noční zastávku. Prohodili jsme pár slov, vyměnili tipy na trasy a pokračovali dál. Měsíc nám osvětloval cestu, zatímco hvězdné nebe se stalo naší jedinou světelnou show.

Ráno byl budík nastaven na brzkou hodinu. Chtěli jsme totiž vidět východ slunce nad Bílými Karpaty. Bohužel, náš výhled byl zastiňován vysokými stromy. Ale i tak to byl nezapomenutelný okamžik, kdy se světlo postupně deroucí se slunce dostávalo nad horizont. Chvíle klidu a úžasu nám dodala energii na další etapu naší cesty.

Poté jsme pokračovali přes rozlehlé louky, zažili vzrušení zdolávání kopců a nadšení při průchodu horskými pasážemi až k Vlárskému průsmyku. Počasí nám přálo, a tak jsme si mohli v klidu dát snídani s úchvatným výhledem na okolní krajinu. Naše nohy byly unavené, ale my jsme byli šťastní.

Další část naší cesty nás zavedla přes Javorník až na rozhlednu nad Bojkovicemi. Byla to náročná cesta, ale zároveň nás odměňovala úchvatnými scenériemi a pohledy na malebnou krajinu. A jak jsme se dozvěděli, cesta není jen o fyzické námaze, ale také o setkáních s přírodou a lidmi, kteří tuto oblast nazývají domovem.

Konec našeho prvního dne došel a my byli už unavení, ale nadšení. Na obzoru se začínal objevovat krásný západ slunce, který nám dodal energii i potřebnou dávku pokory k přírodě. Seděli jsme na vrcholu hory, dívali se na tu ohromující kulisu, a v tichosti jsme se těšili na další den.

Večer nás zastihla nečekaná bouřka. Zrovna když jsme si připravovali večeři, začaly se na nebi objevovat blesky a ozývat se hromy. Nám se však podařilo najít úkryt v našem stanu a bouřku přečkali s duchem dobrodruhů.

Ráno jsme vstávali brzy, v 4 hodiny, abychom stihli první vlak zpátky do Brna. Byla to náročná noc, ale my jsme byli naplnění dojmy a radostí z naší dobrodružné cesty. Když jsme se nakonec vrátili domů, byli jsme unavení, ale srdce nám zaplesala při vzpomínce na krásnou krajinu, kterou jsme prozkoumali, a na lidi, které jsme potkali.

Toto dobrodružství nám ukázalo, jak krásná a inspirující může být příroda, a jak silné může být spojení mezi přáteli, když se vydají na společnou cestu. Bílé Karpaty nám nabídly víkend plný dobrodružství, krásy a nezapomenutelných okamžiků, které budeme vzpomínat ještě dlouho.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám