Hlavní obsah
Rodina a děti

Jsem špatná matka, když posadím dítě před televizi, abych si vypila kafe

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Shutterstock

Pokud jste rodič na plný úvazek, pravděpodobně překypujete láskou a permanentním stresem, jestli vaše dítě jí dostatečně vyváženou stravu a zda mu vydrží boty alespoň ještě jednu sezonu.

Článek

V hlavě nosíte nákupní seznam a dost možná se vám zúžila slovní zásoba na to, jak dělají domácí zvířata. Nestíháte sledovat aktuální dění, ale dokážete z paměti přeříkat pohádkovou knížku.

Jenže pak se ve čtyři hodiny odpoledne přistihnete, jak v drdolu z předchozího dne dopíjíte ranní kafe. A zatoužíte po jednom jediném teplém šálku, za který byste dali půl království.

Řešení vám často visí na zdi a říká se mu televize, ale ze všech stran k vám doléhají hlasy, které radí: „Ne ne ne, děti před obrazovku nepatří.“

Nakonec stejně sáhnete po ovladači, ale káva vám zhořkne. Zmítají vás výčitky, jak jste jako matka či otec selhali.

Co má na dítě skutečně horší vliv? Vyčerpaný rodič, nebo pár dílů animovaného seriálu?

Nakonec jste to pořád vy, kdo má kontrolu nad tím, na co a jak dlouho se bude dívat.

Před stisknutím tlačítka play je potřeba zodpovědět zásadní otázku:

Kolik času mi zabere příprava kávy a následná konzumace?

Pokud dáváte přednost rozpustné kávě, pravděpodobně si vaše ratolest vystačí s jedním dílem Morpha, plastelínového panáčka, který žije na pracovním stole a během pěti minut se dostane do řady humorných situací.

Máte-li doma kávovar, který vám zabírá třetinu kuchyňské linky, doporučuji dva díly Pata a Mata. Možná si při vyprazdňování zásobníku na kávovou sedlinu budete připadat stejně nešikovně jako oni.

Jestliže jste fajnšmekr a připravujete kávu v moka konvičce, celý proces se protáhne, kór pokud melete zrna ručně. Ovečka Shaun naštěstí zažívá spoustu dobrodružství a úvodní znělku bude vaše dítě milovat. Vsadím boty, že po třech dílech tančíte i vy.

Anketa

Sleduje vaše dítě pohádky v televizi?
Každý den
79,7 %
Několikrát týdně
16,5 %
Pouze o víkendu
1,5 %
Nikdy
2,3 %
Celkem hlasovalo 133 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám