Hlavní obsah
Lidé a společnost

Herec Jaroslav Plesl slaví 50: Říká o sobě, že je pozdrav z časů monarchie, životní lásku tají

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Kredit: JHPhoto / Česká editoriální fotografie / Profimedia / placená licence

Chápe, že sociální sítě jsou dnes běžnou součástí života herce, ale on se jim jen směje. Přesto má herec Jaroslav Plesl zástupy fanynek. Soukromí se mu daří skrývat tak dobře, že nikdo neví, zda má někoho po svém boku.

Článek

V neděli 20. 10. 2024 oslaví herec Jaroslav Plesl, kterého v poslední době proslavil dobový seriál Zlatá labuť, padesáté narozeniny. Platí za elegána, který se zdá být z jiné doby. Sociální sítě nemá, soukromí si bedlivě střeží a pokud dává rozhovory, je to vždy jen o jeho práci.

Na sociálních sítích ho nehledejte

„Jeden mladší kolega mě upozornil, že se už někteří producenti při obsazování filmu nebo seriálu řídí podle počtu sledujících na Instagramu. Jiný kolega mi zase řekl, když jsem už starý, už to nepotřebuju,“ prozradil Plesl v rozhovoru pro Novinky.cz.

Pro Instagram slabost nemá, pro dobrá německá auta však ano. V jeho garáží najdete bavoráky, se kterými podniká mnoho výletů po republice - třeba na hrady a zámky. „Památky jsou pro mě velká vášeň, veškerý svůj volný čas věnuji jejich návštěvám. Jsem dokonce takový fanatik, že chci vždy v horizontu tří let objet všechny zámky a hrady Národního památkového ústavu a nejen ty. Sleduju, jak se místa proměňují a jaké nové okruhy nabízejí,“ říká herec, který se nazývá samoukem historie. A mnohdy také, že je jako pozdrav z časů monarchie a moderní svět ho nepohltil. Jeho charisma společně s tajnostmi jsou pro ženy velkým lákadlem.

Foto: Nextfoto / placená licence

Jaroslav Plesl na premiéře filmu Poslední závod v roce 2022

O partnerce ani slovo

Zda má po svém boku Jaroslav Plesl životní lásku či nikoliv, to se neví. O nikom nikdy nemluví, a pokud se ve společnosti objeví, tak jenom s kolegyněmi. „Jsem docela opatrný, vidím kolem, jak se vztahy rozpadají. Nemám trvalý vztah, i když mě napadá, že už bych sakra nějaký měl mít. Jenže to bych musel natrefit na tu správnou osobu,“ prozradil před časem.

Už by se prý usadil rád, ale rodinu nikdy nezaložil. A zdá se, že od té doby se toho ani moc nezměnilo. Ve třiceti měl totiž Plesl úplně jiné myšlenky než někde pokleknout a zavázat se k jedné ženě. Byl to velký bohém, divočil na flámech. Pak mu tělo podle jeho slov začalo dávat najevo, že se chová jako sebevrah. Signálem byla chronická nespavost. „Dělala ze mě chodící mrtvolu. Byl jsem vyčerpaný, připadalo mi, že mám mozek větší než hlavu, nic mě nebavilo. Je to utrpení. Samozřejmě alkohol či cigarety tomu rozhodně nepomůžou,“ prozradil. Dnes má tolik práce, že už si bouřlivé flámování ani nemůže dovolit.

Kdybyste se náhodou rozhodli dělat s hercem rozhovor a chtěli zjistit, zda už našel ve svém životě tu pravou, budete mít nejspíš smůlu. Když už na nějaký kývne, tak předem avizuje, že se bude bavit jen o práci, historických památkách nebo právě autech.

Dělá průvodce

Když nemá zrovna tolik práce, provází po hradech a zámcích. Potkat jste ho mohli například v Hrádku u Nechanic nebo ve Vranově nad Dyjí. Obvykle má totiž během léta divadelní prázdniny.

Tam si také odpočine od rolí komplikovaných mužů a agresorů. Právě ty mu obvykle ve scénáři přistanou, stejně jako v případě Wilhelma Grubera ze Zlaté labutě, který si chtěl podmanit celou Prahu i herečku Evu Duškovou v podání Beáty Kaňokové. Není divu, že od takových rolí potřebuje čas od času velký odstup. Právě on je ale pro režiséry obvykle první volbou, pokud hledají záporáka. Tohle Pleslovi zkrátka jde.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz