Hlavní obsah

Herečky, které se zamilovaly do režiséra: Arichteva, Kostková, Janžurová i další

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Herečka a režisér? Stejné klišé jako zdravotní sestřička a lékař. Některé ze slavných žen ale našly to pravé štěstí. A možná právě tam, kde ho někdy nečekaly. Své o tom ví nejen Veronika Arichteva, ale například i Dana Batulková nebo Iva Janžurová.

Článek

Veronika Arichteva a Biser Arichtev

Je to příběh jako z pohádky. Herečka Veronika Nová získala roli v seriálu Vyprávěj, který jí katapultoval mezi hvězdy. A potkala tam bulharského režiséra Bisera Arichteva. Od první chvíle to mezi nimi jiskřilo, ale nic si k sobě nedovolili. Nakonec z toho byla svatba.

Vyhlédnul si ji v časopise

Už začátky jí přitom mohly naznačit, že to nebude jen tak. S nabídkou na seriál jí volal sám pan režisér - a to se nestává často. Švagrovi pak volala, že jí dal práci „nějaký Bulhar“. Dnes je to její Bulhar. Biser se přitom přiznal, že si Veroniku do seriálu vyhlédnul v časopise, kde byla vyfocená velmi spoře oblečená. Rozhodly tak poněkud jiné kvality, než ty herecké. I tak to byla láska na první pohled. Během natáčení vyhledávali prostory, kde by spolu mohli strávit chvíle o samotě, a nakonec jen po pár týdnech vztahu odletěli strávit společné Vánoce do Thajska. Dnes mají syna Luku, zrekonstruovali si svůj vysněný dům za Prahou a jsou pořád zamilovaní jako na začátku.

Iva Janžurová a Stanislav Remunda

Zpočátku musel režisér Stanislav Remunda herečku Ivu Janžurovou dlouho uhánět. Usiloval o ní v době, kdy jí krachovalo manželství s Janem Eisnerem. Toho si vzala v roce 1968, ačkoliv později říkala, že ji už před svatbou zklamal. Byla zamilovaná. A možná to byl osud, protože právě na té svatbě se objevil Stanislav Remunda.

„Nikdy mi neprozradil, proč a jak se tam dostal. Bez jakýchkoliv rozpaků si sedl mezi hosty a zjevil mi budoucnost,“ řekla herečka v rozhovoru pro Český rozhlas. „Dlouho o mě usiloval. Byla jsem oslabená, pro něj příhodná a snadná kořist. Byla jsem ta, co v páru milovala míň. Ale přišla chvíle, kdy jsem si uvědomila, že jak šel čas, ustoupila jsem z této pozice,“ vzpomínala na své první manželství.

Foto: Nextfoto / placená licence

Iva Janžurová a Stanislav Remunda v roce 2011

Prožili spolu krásný život a z lásky se narodila dcera Theodora a Sabina. Nikdy nesložili slib manželský, ale to jim k ničemu nevadilo. Bylo to ostatně hereččino rozhodnutí, protože jí prý poznamenalo už jedno nepovedené manželství s Eisnerem. Žili spolu až do roku 2012, kdy Remunda zemřel. Utrpěl mozkovou mrtvici.

Tereza Kostková a Jakub Nvota

I pro herečku Terezu Kostkovou ze seriálu Jedna rodina bylo manželství s Jakubem Nvotou druhé a osudové. Přitom už dřív ztratila srdce pro režiséra, jejím prvním mužem byl Petr Kracik, bývalý ředitel Divadla pod Palmovkou. S ním má syna Antonína.

Po rozvodu však dlouho nezůstala. V Divadle v Rytířské přeskočila jiskra mezi ní a slovenským režisérem Jakubem Nvotou. Psal se rok 2018 a ve hře Můj nejlepší kamarád, kterou Nvota režíroval, hrála právě Kostková. Slovo dalo slovo a láska byla na světě. Nvota byl mimochodem kolegou Kracika, ale zdá se, že to nebyl žádný problém. Nikdo nikomu do zelí nelezl a v říjnu 2018 už vyšlo najevo, že se konala svatba. V Housově mlýně se sešel celý rod Kostkových a byla to tehdy velká sláva. Spolu jsou dodnes.

Foto: Nextfoto / placená licence

Tereza Kostková a Jakub Nvota

Dana Batulková a Ondřej Zajíc

Když skončilo manželství herečky Dany Batulkové, která momentálně hraje v seriálu Taneční, s hercem Davidem Prachařem, našla štěstí u divadelního režiséra Ondřeje Zajíce, tehdy také ředitele Městských divadel pražských. „Muži mé generace poprvé objevili to kouzlo výměny za mladší model,“ okomentovala tehdy rozvod a zavřela za Prachařem dveře.

I ona nakonec našla lásku u mladšího protějšku. Ondřej Zajíc je mladší dokonce o celých 12 let, ale to jim v lásce nezabránilo. Nový partner skvěle zapadnul do jejího života i k dětem, a jistě jí byl velkou oporou při výchově dětí Jakuba a Mariany. Nikde se spolu moc neukazují, na fotce níže dorazili v roce 2011 na svatbu herečky Jitky Čvančarové a Petra Čadka na Mělník, a byla to spíše výjimka, že je spolu někde bylo vidět.

Skandály se jim vyhýbají a zdá se, že žijí klidný a spokojený život. Ačkoliv se mnozí čas od času diví tomu, že se nikdy nevzali, zdá se, že takhle jim to zkrátka vyhovuje.

Foto: Nextfoto / placená licence

Dana Batulková a Ondřej Zajíc

Martina Hudečková a Juraj Herz

Vzpomínáte na historické drama Habermannův mlýn? Herečka a známá dabérka Martina Hudečková si tam zahrála menší roli, ale i tak to pro ni bylo osudové - potkala tam režiséra Juraje Herze. Pár chvil stačilo, aby mu učarovala. Dělil je velký věkový rozdíl 29 let, ale režisér se rozhodnul, že herečku získá. Povedlo se mu to. „Miláčku, já nemám tolik času. Já musím vědět, co chci, a rychle,“ řekl tehdy herečce.

Byli spolu až do chvíle, kdy Herz odešel. Dodnes není den, kdy by mu nevěnovala vzpomínku. Vyrovnat se s jeho odchodem na věčnost bylo pro Hudečkovou velmi náročné. „Přijít to muselo. S věkovým rozdílem třicet let bych byla opravdu velký snílek, kdybych si myslela, že to nepřijde. Samozřejmě člověk doufal, že to bude později, že to nebude jen devět společných let, ale víc,“ přiznala. Na druhou stranu, fakt, že je jejich společný čas pravděpodobně krátký, je „nutil“ užít si každou vteřinu.

Foto: Nextfoto / placená licence

Martina Hudečková a Juraj Herz

Alena Mihulová a Karel Kachyňa

Poznali se při natáčení Sestřiček a dělil je věkový rozdíl 41 let. Herečce Aleně Mihulové bylo 17 let, když se zamilovala do režiséra Karla Kachyni. Za ženu si ji vzal po 10 letech, a prý jí dal podmínku. K oltáři spolu půjdou, pokud bude čekat miminko. I takové štěstí se jim zadařilo a z lásky se narodila dcera Karolína, která dnes úspěšně podniká na sociálních sítích.

„Dceru Karolínu jsem mu dala k sedmdesátinám,“ řekla Mihulová v televizním dokumentu 13. komnata. Rodinné štěstí však dlouho netrvalo. Kachyňa na konci života bojoval s vážnou nemocí, která změnila jeho osobnost. Mihulová se o něj však starala do poslední minuty, a sama říkala, že kdyby nedodržela svůj slib, že tu pro něj bude až do jeho smrti, nedokázala by s tím žít.

Foto: Kredit: Michal Růžička / MFDNES + LN / Profimedia / placená licence

Alena Mihulová a Karel Kachyňa v roce 2000

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz