Hlavní obsah
Lidé a společnost

Manželství Jana Kačera a Niny Divíškové: Na svatební cestě byli celý život

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (licence zakoupena)

Společně překonali těžké časy a nikdy se nepřestali milovat. Snad právě to je recept na šťastné manželství, které vydrží celý život. Jan Kačer v Nině Divíškové viděl vždy nejdůležitější ženu svého života. A nikdy se neohlížel zpátky.

Článek

Koluje příběh, že tatínek Niny Divíškové si tak moc přál ke starší dceři Tamaře chlapce, že druhorozené dívce dlouho nedal jméno. Právě sestřička ale říkala malému miminku tak dlouho Nuna, až se z toho stalo jméno Nina. Kdyby jen viděl, že kouká na velkou osobnost českého světa!

Osudová zkouška

Do setkání s Janem Kačerem však zasáhl doslova osud. Divíšková totiž úspěšně složila zkoušky na JAMU, ale nemohla tam studovat. V Brně se tehdy první ročník neotevíral, a tak šla na DAMU. Tam, kde se s Kačerem potkali a hned se do sebe zamilovali.

Jan byl odjakživa tajemný, zachmuřený. Snad i to na něm ženy vždy přitahovalo takovou silou, že každá chtěla být jeho vyvolenou. Učarovala mu však inteligentní a zajímavá Nina. Kačer tam tehdy studoval režii. Nina se do něj prý zamilovala daleko dřív než od do ní, byl zahleděný do svého umění a vážný vztah snad ani nehledal.

S takovým náfukou nechci mít nic společného

Snad i to nutilo Divíškovou si první chvíle myslet, že má co dočinění s pořádným náfukou, se kterým jí nic dobrého nečeká. Uběhlo však jen pár měsíců a už se do sebe bláznivě zamilovali. Brali se v Ostravě a brzy na světě přivítali dvě dcery.

Když pak dostali nabídku do Prahy, neváhali ani minutu. Pro oba bylo divadlo život. Sháněli byt, pak se pustili do stavby domu. Jenže na to zůstala Nina najednou sama, když Jana vyhodili z divadla. Vrátil se do Ostravy, tam trávil celé týdny a víkendy vlakem spěchal za rodinou. Ani taková těžká zkouška a odloučení je nezlomilo. Jejich láska byla dostatečně silná, aby zvládla i tohle. A jeho manželka si nikdy ani slůvkem nepostěžovala, věřila, že to zvládnou. Měla pravdu.

Dočkali se svého štěstí

Nakonec všechno dobře dopadlo. Kačer se vrátil do Prahy, s Ninou získávali krásné pracovní nabídky a dařilo se jim, a roky, kdy si museli odtrhovat od úst, byly dávno pryč.

Oporou si byli i ve chvíli, kdy se u Niny začala projevovat Alzheimerova choroba a potřebovala manželovu pomoc. Kačera to drtilo, vidět svou krásnou ženu, jak trpí. Často vzpomínal na společné roky, které bok po boku strávili. Jejich manželství k celoživotní svatební cestě přirovnal právě on, natolik mu byla manželka vzácná.

Zdroj: autorský článek, novinky.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Nina Divíšková

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz