Hlavní obsah
Lidé a společnost

Antalová z Četnických humoresek utekla od cirkusáka Berouska. A našla smysl života

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NextFoto (koupená licence)

Alena Antalová stále rozdává pozitivní energii

Je neuvěřitelné, že jako dítě nechtěla být Alena Antalová středem pozornosti. Dnes kamkoli přijde, tam to rozzáří. Cesta ke štěstí této herečky však nebyla snadná. Na chvíli se dokonce vzdala kariéry.

Článek

Díky seriálům Četnické humoresky, kde excelovala coby manželka vrchního strážmistra Arazima, a Pojišťovna štěstí, ji zná téměř každý. Alena Antalová nikdy nezakotvila v Praze, nelituje toho. Možná tak přišla o nějaké dobré příležitosti, našla si ale jiné. Navíc byla vždycky hodně fixovaná na rodinu, neměla problém hledat domov kdekoli. Hlavně, když tam byli její nejbližší. Díky tomu si také vyzkoušela nefalšovaný kočovný život.

Před lety žila s cirkusovým principálem Jiřím Berouskem, nechala slibně rozjetou hereckou kariéru, opustila divadlo a stala se z ní cirkusačka. Prodávala jídlo v bufetu, hrála na klavír, dokonce se učila žonglovat. To jí ale nikdy moc nešlo, stejně jako další cirkusová čísla. Dobrodružství a volnost byly na jedné straně, na druhé se však Antalová užírala touhou po divadle. A ta nakonec zvítězila.

Rodina je pro ni všechno

Navíc potkala svého osudového muže. Díky kamarádce se seznámila s majitelem stavební firmy Josefem Juráčkem. Potřebovala totiž pomoci se stěhováním nábytku, kámoška jí dohodila právě Juráčka. Ten si na pomoc přivedl svého tehdy dospívajícího syna z nepovedeného manželství. Antalovou oba okouzlili. Bylo to však vzájemné, vždyť jen pár týdnů po jejich seznámení herečka zjistila, že je těhotná. Na cestě byla jejich dcera Alena.

Život Antalové se obrátil vzhůru nohama. Dokonce toužila po svatbě, čemuž se vždycky bránila, protože měla pocit, že přijde o svobodu. S Juráčkem se brali v době, kdy už byla v pokročilém stádiu těhotenství. Svatební cestu tak museli odložit, místo ní přišel porod. Do mateřství se však herečka zamilovala, našla v něm smysl života. Rodina se tak utěšeně rozrůstala. Partnerům se ještě narodily dcery Elena a Marie a také syn Jan.

Kariéru odsunula na druhou kolej, nějakou dobu uvažovala, že ji pověsí na hřebík úplně. To sice nakonec neudělala, péče o děti a domácnost však vždycky měla přednost. Nakonec s manželem našli způsob, jak zvládnout vše, tak aby zase mohla hrát. Třeba dokonalým plánováním. Ovšem mohla si dovolit ten „luxus“, že práce pro ni byla zábava, ne životní nutnost. Podnikání manžela totiž slušně šlapalo. A vlastně šlape i dnes.

Štěstí přijímá s pokorou

Rodina je pro Antalovou vším. Dlouho s manželem neměli dovolenou ve dvou, děti brávali vždycky s sebou. O to víc si ale asi užili pobyv v exotice, který herečka dostala k padesátinám. Relax, pohoda, oba to potřebovali. Užívali si jeden druhého. Navíc Jurečka je pro svoji manželku pravý poklad, ona ho neustále chválí. Miluje divadlo, na svět kouká optimisticky. Antalové to vyhovuje, je vděčná za to, co má.

Dobře si totiž uvědomuje, že měla velké štěstí. „Znám pár skvělých holek, které jsou stále samy, protože v pravý čas nepotkaly toho správného muže,“ tvrdila v jednom rozhovoru. A z jejích slov bylo cítit, s jakou pokorou k životu přistupuje. Dobře ví, že její štěstí není samozřejmost.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Četnické humoresky
Alena Antalová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz