Hlavní obsah
Lidé a společnost

Alfa samec Bolek Polívka chtěl pro každé dítě vlastní maminku. Přišel o své království

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

V roce 1993 byl korunován valašských králem Boleslavem I. Dobrotivým, s přídomkem „na furt“. O titul později přišel

Bolek Polívka nikdy nepatřil k prvoplánovým krasavcům. Přesto si na nepřízeň žen rozhodně nemohl stěžovat. Recitoval verše slavných klasiků, při čemž srdce dámy zahořelo. Fungovalo to celkem dobře.

Článek

Bolek Polívka měl jednoduchou strategii, jak získat přízeň ženy, která souvisela s jeho hereckým a komediálním nadáním. Od mládí si „půjčoval“ citáty básníků a dalších velikánů, kterými pak opačné pohlaví zdárně okouzloval. Myslel si, že když ho dáma uvidí na jevišti, tak si řekne, že jde o pozoruhodného chlapíka, což pak ještě „dorazil“ recitováním veršů od Shakespeara nebo Halase.

Angličana ne, Čechoslováka ano

Důkazem, že tato strategie šlapala, byla Polívkova velká láska Chantal Poullain. Šarmantní Francouzka se do něj totiž přesně takto zamilovala. Když ji známí upozornili, aby se zašla podívat na jedno zajímavé představení, od československého herce s červeným klaunským nosem vlastně ani moc nečekala. Stačil ale jeden pohled a byla ztracená. Navíc Polívka se líbil i jejímu tatínkovi, který ji vždy zrazoval od pletek s cizinci, zejména s Angličany. Na Čechoslováka se však zákaz z nějakého důvodu nevztahoval.

Polívka s Poullain se nakonec vzali a byli spolu patnáct let. Narodila se jim syn Vladimír, který je dnes také úspěšným hercem. Polívka však byl poněkud přelétavý ptáček a s manželkou nevydržel. Což se však dá samozřejmě říct o všech jeho předešlých ženách. Herec dlouho zastával názor, že by každé jeho dítě mělo mít svoji vlastní maminku. A nutno říct, že se toho držel.

Nakonec má šest dětí

Z prvního manželství se Stanislavou Polívkovou má dceru Kamilu, která je úspěšnou scénografkou a divadelní režisérkou. Maminkou dcery Anny (také výborné herečky) je Evelyna Steimarová. Jak bylo napsáno, s Poullain má syna Vladimíra. Až když mu do života vstoupila Marcela Černá, alfa samec se své filozofii o tom, že jedno dítě = jedna maminka, zpronevěřil.

Šestnáct let s ní žil na „psí knížku“, vzal si ji až 22. února 2020, svatba se konala na brněnském Dominikánském náměstí. Má s ní hned tři děti - Jana, Antonína a Mariana. Polívka tak počet svých potomků zakončil na čísle šest. Tedy zatím. Ale dá se předpokládat, že už žádného nepřipadá. Maximálně by se mohli objevit syn i dcera, o který dosud nevěděl. Při jeho bouřlivém milostném životě by to asi až takové překvapení nebylo.

Mimochodem, s Vladimírem a Annou si Polívka už stihl zahrát. Zejména pokud jde o syna Vladimíra, nebylo to ale vždycky snadné. Ten totiž jeden čas velmi špatně nesl, že jsou jeho rodiče slavní. Utekl za oceán, potřeboval najít sám sebe, což se mu nakonec povedlo.

Král bez království

Není žádným tajemstvím, že Bolek Polívka byl dokonce nějakou dobu valašským králem. Jako rodilému Valachovi mu to dělalo velmi dobře. V roce 1993 byl korunován králem Boleslavem I. Dobrotivým, s přídomkem „na furt“. O korunovaci se postaral další Valach – herec Radek Brzobohatý, jenž byl v tu dobu pro změnu valašským prezidentem. Nakonec ale Bolek o svůj titul bohužel přišel kvůli prohranému soudnímu sporu s majitelem obchodní značky Valašské království.

Po vynesení tohoto rozsudku nicméně Polívka s furiantstvím sobě vlastním prohlásil, že stejně zůstává králem, ovšem bez království. Nevedlo se mu ani jako podnikateli, protože přišel o farmu v Olšanech na Vyškovsku, kterou považoval za své skutečné „království“ a srdeční záležitost. Přišel o ni v insolvenčním řízení před devíti lety a tato neradostná situace nastala nejspíš proto, že měl přehnané podnikatelské plány, které zahrnovaly například hotel nebo wellness centrum.

Zůstalo za ním na padesát milionů korun v dluzích, nebyl už schopen vyplácet svoje zaměstnance a hrozil mu osobní bankrot. Dnes už je tohle období naštěstí za ním.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz