Hlavní obsah
Lidé a společnost

Černý kůň StarDance Martina Ptáčková zmlátí i chlapy, má drsný výcvik

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Martinu Ptáčkovou prakticky nevidíte bez jejího okouzlujícího úsměvu

StarDance je pro ni obrovská výzva. Na ty je ale Martina Ptáčková zvyklá. Účastnila se výcviku národní gardy v Uzbekistánu, ve světě bojovníků je uznávanou personou. Jen tak něco ji nerozhází.

Článek

Sázkové kanceláře tipovaly, že Martina Ptáčková spolu s Dominikem Vodičkou ze StarDance vypadnou jako první. Jenže se to nestalo, kufry si po prvním vyřazovacím večeru balil Ondřej Ruml se svou tanečnicí. Naopak podle některých lidí by kickboxerka mohla být černým koněm celé soutěže. Mnohonásobná mistryně světa v bojových sportech se totiž jen tak něčeho nelekne, je zvyklá na stres, umí ovládat trému, a navíc má neuvěřitelné charisma, které možná v plné síle ukázala až během přímých přenosů.

Už si asi nikdo nemyslí, že jde o nějakou „šedou myšku“, která bude sedět v koutě a nechá se vyřadit při první příležitosti. A ještě jedna věc, odhodlání. „Od začátku jsem byl nadšený, že mám konečně sportovce. Protože kolikrát dokopat lidi na trénink mě stálo velké úsilí,“ nechal se slyšet Dominik Vodička, který už ve StarDance tančil s Veronikou Khek Kubařovou a Darjou Pavlvičovou.

Výcvik s elitními bojovníky

Faktem je, že Ptáčková není žádná cukrová panenka. Je zvyklá cvičit s elitními vojenskými jednotkami, například ve výcvikovém centru jordánského krále Abdalláha II., kde se připravuje absolutní světová elita. Byla i součástí tréninkového centra ASOTC, které patří k nejlepším na světě. „Jedná se o obrovský komplex budov, takové malé městečko s vybudovanou infrastrukturou, sociálním zázemím a službami. Můžete si vyzkoušet různé úrovně, absolvovat práci v náročném či nepřístupném terénu. Zažít můžete i simulované výbuchy, ohně, různé klimatické podmínky apod. Pracovat v takovém vedru je naprostá šílenost. No, ale aspoň vím, jak to vypadá v pekle. Zažila jsem takové věci, na které nikdy nezapomenu,“ popisovala bojovnice a tanečnice.

Ptáčková se pravidelně účastní i cvičení národní gardy, bazy v Uzbekistánu. „Lidé mě tu znají jménem a hrozně moc mi fandí. Tohle z Česka moc neznám, tady si všichni všechno závidí. Tam to takhle nefunguje, pokud jste v něčem dobří a je jedno v čem, váží si vás,“ uvedla před časem. Spolu s bratrem jste se účastnila třeba i tréninků NATO.

Snad mi jednu nenatáhne

Ptáčková může vypadat jako křehká dívenka, ovšem s mnoha muži by si bez problémů poradila. Ostatně i Marek Eben na toto konto během přímého přenosu StarDance vtipkoval. „Kdyby mi jednu natáhla, tak bych řekl, že je to roztomilé. Ale samozřejmě až poté, co bych zase nabyl vědomí,“ uvažoval s úsměvem moderátor. Přisadila si i jeho kolegyně Tereza Kostková s tím, že doufá, že „hodnocení jejich tance nebude na ránu“.

Je otázka, jak to s Ptáčkovou bude po skončení StarDance, kam se budou její další kroky ubírat. Ona sama se už pozastavovala nad tím, jak jí box přijde agresivní a že si tam lidé ubližují. Je pravděpodobné, že i po StarDance se s Vodičkou představí na nějakých dalších akcích tak, jak bývá u soutěžících zvykem. Třeba se právě tanec stane pro Ptáčkovou novým smyslem života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz