Hlavní obsah
Umění a zábava

Chyby v seriálu Ulice: Jsou do očí bijící, přesto je nikdo nepohlídal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Lumír Nykl s s maminkou Vilmou užije své

Seriál Ulice je s námi už od roku 2005. Názor na kvalitu může mít každý zcela odlišný, faktem však je, že jde o fenomén. Přesto (nebo možná právě proto), se Ulice nevyvarovala velkých chyb.

Článek

Z některých herců udělala Ulice hvězdy, na jiné se zcela zapomnělo. Stejně tak se dá zapomenout na některé chybičky, kterých se od roku 2005 dostal díky seriálu na obrazovky opravdu hodně. Jenže některé jsou doslova do očí bijící a diváci se právem ptají, jak tohle mohlo tvůrcům seriálu uniknout.

Karla jako super žena

Možná největší „zázrak“ učinili herečka Markéta Stehlíková, resp. její postava Karly. V lednu 2020 v seriálu oznámila, že je těhotná, ovšem porodila až v listopadu téhož roku. Zdá se tedy, že přenášela opravdu hodně dlouho nebo má do té doby netušené nadlidské schopnosti super ženy.

Za pozornost stojí i zubař Luděk Volák v podání Vasila Fridricha. Tento herec však už v Ulici jednou byl, v minulosti se dějem mihl coby právník. Nebo se snad dokázal zázračně převtělit do jiného člověka, kdo ví.

Bez povšimnutí u řady fanoušků Ulice nezůstal ani fakt, že Skyler (Michelle Hansen) nemluví holandsky a mluví lámanou češtinou prošpikovanou angličtinou. Ostatně jako celá její rodina. Tvůrci seriálu si tak s výběrem Holandska dost nadrobili, přitom stačilo sáhnout po „přístupnější“ zemi. Třeba Anglii.

Peripetie s časem

Seriál ale zřejmě objevil teleport. Jak jinak si vysvětlit, že ve 38. epizodě se v objevuje Tereza Bebarová (hraje Světlanu) v televizní estrádě, když má být v té době na Ukrajině? Navíc je také patrné, že zpívá song bez svého ukrajinského přízvuku, kterým se jinak po dobu svého působení v seriálu prezentuje.

Pojďme se i my posunout v čase a zavzpomínat na díl 3496, kdy si Gábina Pumrová v podání Anety Krejčíkové nastavuje budík na mobilu. Aktuální čas je 22:29. za chvíli jí zavolá Aleš, na mobilu je nejprve 22:32, další záběr vzápětí ukáže 22:26.

Čekal někdo dokonalost?

Mnoho diváků také nemohlo přenést přes srdce, že Franta v podání Matyáše Valenty je v seriálu za svůdce a smilníka. Vypadá na šestnáct! Mohli tam dát někoho dospělého, tohle je fakt hrozné,“ stěžovala si například Amálie Hovorková z Prahy. Fatem je, že Valenta mezi Skyler a Bárou (Eliška Hanušová) opravdu chvílemi působil jako jejich mladší brácha.

A seriál obsahuje celou řadu drobných „nedorazů“. Třeba když spolu v epizodě 3551 hovoří Vlastimil Pešek (Rudolf Hrušínský) a Amálie (Dana Syslová), jsou za nimi otevřené dveře do ložnice. O pár sekund později jsou ale zavřené, přitom nikdo od stolu nevstal. Možná u Pešků řádí duch! Takových maličkostí bychom našli desítky, možná stovky. Na druhou stranu, čeká někdo zrovna od Ulice mistrovské dílo?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz