Hlavní obsah
Lidé a společnost

Děkuji za dceru, zdá se být dobrá, psal Miloš Kopecký rodičům manželky. Milenky s ní seznamoval

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Miloš Kopecký a Taťána Fischerová ve filmu Prodloužený čas

Často ho trápily deprese a v těch okamžicích byl Miloš Kopecký nesnesitelný. Přesto se našla žena, která s ním vydržela přes třicet let. Tolerovala i jeho milenky, na dovolené jezdily ve třech.

Článek

Patřil nejen k našim nejlepším hercům, ale také k největším sukničkářům, pokud jde o showbyznys. „Správný muž o ženách nemluví, ale miluje je,“ tvrdil Miloš Kopecký, když se plížil na zálety. Nenáviděl pokrytce, kteří milenky tajili, to on nikdy nedělal. Přitom podváděl všechny své manželky.

Zázvorkovou prohrál v šachách

Jeho první manželkou byla Stella Zázvorková. Měli spolu krátký románek, po kterém přišla nejen svatba, ale také dcera Jana, která bohužel spáchala sebevraždu. Ovšem Zázvorková nepatřila mezi ženy, která by na muže poslušně čekala doma a pak s ním klábosila o jeho záletech. Milenky mu odmítla tolerovat, takže přišlo nevyhnutelné - rozvod.

Ještě předtím stihl Kopecký manželku prohrát v šachách. Vítěz si ji odvedl na pokoj. „Řekla Kopeckému, že když byl tak blbej a vsadil ji, tak ať si to užije! Miloš pak běhal po celém hotelu a bušil hlavou do zdi,“ vzpomínal mnohem později synovec Stelly Zázvorkové.

Čtvrtá manželka byla ta pravá

Po legendární herečce Kopecký nelenil a velmi brzy se oženil znovu. Jeho nová manželka Kateřina Soukupová byla velmi zajímavá osoba. Po komunistickém převratu byla označena za osobu práce se štítící a musela nastoupit jako řidička tramvaje, aby si alespoň trochu vylepšila kádrový profil. Každopádně stejně rychle, jako pro ni herec vzplanul, tak rychle se s ní zase rozvedl.

Ani se třetí manželkou pak nezůstal příliš dlouho. Poměrně humorné, a zároveň všeříkající, však bylo jejich svatební oznámení, na kterém stálo: Miloš Kopecký oznamuje, že zůstává nadále svobodný, ačkoliv se 25. 05. 1963 žení.“ Nic ho nevystihovalo dokonaleji. S tanečnicí Janou Lichtenbergovou se záhy rozvedl.

Pak ale přišlo čtvrté manželství s Janou Křečkovou, se kterou záletný herec vydržel neskutečných třicet let. „Tak právě před chvílí bylo dílo dokončeno. Děkuji za dceru, zdá se být dobrá. Miloš Kopecký,“ napsal rodičům své vyvolené po obřadu. Kdo by si však myslel, že začal sekat latinu a na milenky už ani nepomyslel z lásky k manželce, byl by na omylu. Stále vyrážel „lovit“, ovšem byl tu jeden rozdíl - jeho nová partnerka mu vše tolerovala. Nesnažila se ho předělat. Věděla, koho si bere.

Lepší milenky, než deprese

„Pro mě bylo lepší vědět, že je venku a šťastný, než aby ležel doma v depresích a trpěl,“ vysvětlovala Jana Kopecká. Když totiž do depresí upadl, musel být všude kolem absolutní klid. Nesmělo se luxovat, vařit či mýt nádobí, vůbec nic. Když byla nemoc nejhorší, Kopecký ležel celé dny na posteli neschopen čehokoli.

Vlastně se tak není čemu divit, že jeho manželka byla raději, když proháněl ženy. Ostatně Kopecký své milenky partnerce poctivě představoval. „Ty holky, které si vodil, byly vesměs normální a slušné. Bez problémů jsme se bavily. Horší ale bylo, když se tam jednou náhodou naráz sešly hned dvě jeho milenky. Já z toho měla srandu, ty dvě se ale hrozně poštěkaly,“ tvrdila manželka slavného herce.

I když byl několikrát ve hře i rozvod, časem se manželství uklidnilo do té míry, že vedle sebe prostě mohli fungovat. „Já taky nebyla svatá. S některými se dokonce Milda kamarádil. Za jedním z nich jsme jezdili na chatu, kde oba hráli šachy,“ uvedla. A hlavně, paní Jana ho hluboce milovala a nechtěla žít bez něj. Miloš Kopecký zemřel 16. února 1996 v Praze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz