Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dvě manželství Zlaty Adamovské zničily nevěry. Štěstí našla až u Štěpánka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0/David Sedlecký

Tak dlouho hledala pravou lásku, až ji našla

S muži si herečka Zlata Adamovská užila hodně trápení. Dvě manželství, dva rozvody, ale také víra, že ten pravý někde čeká. Pana dokonalého objevila paradoxně v muži, se kterým se znala dlouhá léta.

Článek

Dlouhá léta na sebe naráželi jako kolegové a nezdálo se, že by mezi Zlatou Adamovskou a Petrem Štěpánkem mohlo vzniknout silné citové pouto. Až když za sebou měla druhý rozvod, přeskočila mezi nimi jiskra během natáčení Ordinace v růžové zahradě. Ani Štěpánek tehdy nebyl v pohodě.

Jeho manželka Vlasta Janečková, kvůli které opustil svoji první ženu Reginu Rázlovou, byla nemocná. Navíc se mluvilo o tom, že měla potíže s alkoholem. Nakonec bohužel zemřela po domácí nehodě, kterou si sama způsobila. Nepomohla ani péče v sanatoriu, kam byla převezena.

Dvě manželství, dvě nevěry

Dá se tak říct, že se Štěpánek s Adamovskou sblížil v době, kdy měli v sobě oba hodně bolesti. Herečka měla za sebou rozvod s novinářem a politikem Radkem Johnem, se kterým byla přes pětadvacet let. O krizi v jejich vztahu se mluvilo dlouho, Adamovská ale asi stále doufala, že se vše spraví.

Pomyslná míra přetekla ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že John udržuje poměr s někdejší modelkou Markétou Zámyslickou a má s ní dokonce nemanželskou dceru. Přitom v minulosti mu herečka minimálně jednu nevěru odpustila, konkrétně s novinářkou Pavlínou Volfovou. Mimochodem, také první manželství herečky skončilo kvůli partnerově nevěře. S hudebním skladatelem Vadimem Petrovem se ale usmířili a nemají problém spolu normálně vycházet.

Romantická žádost o ruku

Nikdo by se asi nemohl příliš divit, kdyby se Adamovská po všem, čím prošla, zatvrdila a žádného muže už k sobě nepustila. Jenže Štěpánek byl tak charismatický a okouzlující! „Rozbuší se vám srdce a chcete s tím druhým trávit co nejvíce času,“ vzpomínala herečka s úsměvem. Hvězdný pár je důkazem, že láska může kvést v jakémkoli věku a dokáže být pevná jako skála.

Přes tu všechnu zamilovanost se ale zdálo, že do třetí svatby už sympatická žena nepůjde. Jenže pak pár společně odcestoval do Keni a došlo na romantickou žádost o ruku. Štěpánek vždycky tvrdil, že muž a žena spolu mají být v dobrém i ve zlém a jediná cesta je tedy svatba. Možná trochu riskoval, když svoji drahou polovičku žádal, ale ne nadarmo se říká, že risk je zisk. Samozřejmě řekla „ano“. Vzali se tajně v roce 2013, což ostatně tak nějak koresponduje s jejich životním pohledem - nestojí o pozornost a publicitu, mají rádi soukromí.

Pod křehkou slupkou silná žena

I dnes vypadají neuvěřitelně šťastně. Herečka našla svého prince na bílém koni, i když si cestou vytrpěla hodně bolesti. „Když vám manžel pomůže do kabátu i doma v předsíni a přinese vám kytku, přestože nemáte svátek ani narozeniny, jsem z toho paf i po těch letech, kdy jsme spolu,“ vysvětlovala v rozhovoru, proč si stále vztah s hercem užívá.

A když dojde „na nejhorší“, Adamovská se doma umí pořádně otáčet. Kdekdo by ji mohl považovat za křehkou ženu, opak je ale pravdou. Vyměnit kolo u auta jí nedělá problém stejně, jako opravit zámek u dveří. „Měla jsem pět bratrů a všichni byli od řemesla,“ prohlásila. A její manžel s tím nemá problém. Spíš naopak. Může jí kupovat i praktické dárky, jednou jí pořídil například vrtačku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz