Hlavní obsah
Lidé a společnost

Igor Bareš vzal vyvolenou na rande mezi bezdomovce. Na netradiční svatební cestu řídila novomanželka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-4.0/David Sedlecký

Dnes je herec konečně šťastný

O svou lásku musel výborný herec Igor Bareš hodně bojovat. Šel na to ale dost neortodoxní metodou. Nakonec se však ukázalo, že zvolil dobrou cestu, Antonie Talacková se do něj zamilovala.

Článek

Svoji manželku si vzal Igor Bareš před patnácti lety. Už se nějakou dobu znali, protože spolu účinkovali v Mahenově divadle v Brně. Zpočátku by však asi nikdo neřekl, že tihle dva skončí spolu. Vždyť herec žil po rozchodu s předchozí manželkou sám a nezdálo se, že by se chtěl vázat. Sám toto období nazval „country životem“ s tím, že byl sám v sobě přesvědčený o tom, že už si stálou partnerku nenajde. Opustil divadlo a dle svých slov začal chátrat. Všechno umocnila smrt jeho maminky.

Cítila k němu důvěru

Zlom přišel právě až díky Talackové. Účinkovali spolu ve hře Kráska a zvíře, jednou byli spolu, jindy každý sám. Zkrátka první fáze jejich vztahu rozhodně nebyly snadné. Bareš musel o mladší herečku hodně bojovat. „Na té jeho zanedbanosti byl kousek přitažlivosti,“ vzpomínala s úsměvem Talacková s tím, že mu věřila. A to i ve chvíli, kdy ji Bareš vzal na rande mezi bezdomovce, byli to z jeho strany hodně netradiční námluvy. Místo luxusní večeře své vyvolené ukazoval, jak také lidé žijí. „Cítila jsem důvěru - na takové místo nemůžeš přivést někoho, ke komu nemáš důvěru.“

Obdiv ke své drahé polovičce cítí i Bareš, naopak tatínek jeho manželky mu dlouho nemohl přijít na „chuť“. Pro svoji dceru si představoval někoho jiného. Nakonec, vždycky si přála, aby Antonie byla spíš doktorkou. Herectví jako takové se mu zkrátka nepozdávalo. Nakonec se ale oba muži respektovali a Bareš dostal požehnání si mladší kolegyni vzít.

Nikoho asi příliš nepřekvapí, že pár vyrazil na poněkud netradiční svatební cestu. „Mě zajímají zajímavá místa. A tak jsem rozprostřel mapu, mám rád baltské republiky, studuju to Estonsko a tam na pobřeží přístav a ten se jmenuje Kunda. Říkal jsem si, že bych se tam rád podíval,“ vysvětlil rozhodnutí Bareš.

Není bez zajímavosti, že na tuto svatební cestu partnery dovezla Talacková. Stejně jako třeba na Sicílii a další místa, protože Bareš prostě nemá řidičák. Jako mladý kluk totiž simuloval duševní poruchu, aby získal modrou knížku a nemusel na vojnu. To se mu povedlo, zároveň však přišel o možnost udělat si řidičský průkaz. Později už o zvrat rozhodnutí nikdy neusiloval. Sám tvrdí, že si užívá, když jede z jejich domku v pražské Ruzyni do Brna či Olomouce. Má klid utřídit si myšlenky.

Chce tu být pro své děti

Ač partnerům možná hodně lidí na začátku jejich vztahu nevěřilo, jsou důkazem, jak úžasně si mohou dva lidé vyhovovat a také si pomáhat. Talacková u svého manžela vždy pevně stála. A to i  v době, kdy mu lékaři diagnostikovali Crohnovu chorobu, tedy autoimunitní chronické onemocnění trávicího traktu. To způsobuje zánětlivé procesy v různých částech trávicí soustavy, nejčastěji v místě spojení tenkého tlustého střeva.

Herec se nikdy netajil tím, že největší strach má z toho, aby na světě zůstal „co nejdéle zachován pro své děti“. Se současnou manželkou má syna Lojzíka a dceru Antonii, z prvního manželství má už dospělou dceru Sofii. S trochou černého humoru se ale dá říct, že Bareš má zmapováno, kam se uloží k poslednímu odpočinku. Je totiž vášnivým turistou a rád navštěvuje hřbitovy. „Kamkoliv přijedu, stavím se v místní hospodě a pak jdu hned na hřbitov,“ potvrdil zálibu ve funerální turistice. A z mnoha míst si vozí dost morbidní suvenýry.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz