Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jaromír Hanzlík selhal jako otec i děda. Hádky se synem o peníze, Brodskou nutil podepisovat lejstra

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Jako nenapravitelný puntičkář měl někdy hodně těžký život

Diváky nikdy nenudil, přestože patřil k nejvíce obsazovaným hercům. Jaromír Hanzlík neuměl být sám, stále měl vedle sebe krásné ženy. Ovšem všechny jeho vztahy byly vždy velmi komplikované.

Článek

Jaromír Hanzlík měl talentu na rozdávání. Dokázal předvádět věci, na které si jeho kolegové nikdy netroufli. „Byl jsem typ herce jako dostihový kůň. Vůbec jsem netrpěl trémou,“ vysvětloval. I proto mu nikdy nevadilo, že nikdy nezačal studovat na DAMU přesto, že zkoušky úspěšně složil. „Vyučil“ se u nejlepších, už v osmnácti totiž nastoupil do Vinohradského divadla. Miloš Kopecký, Jiřina Jirásková a řada dalších bardů si ho vzala pod svá křídla.

Komplikovaná osobnost

Když byl Hanzlík na vrcholu slávy, často se spekulovalo o jeho poměru s Danielou Kolářovou. Ona to popírala, každopádně na divadelních prknech se spolu objevili v mnoha úžasných rolí. Každopádně charismatický herec byl ženami obletovaný. Celá řada z nich by dala mnoho za to, kdyby se na ně jen usmál. Sám Hanzlík sice tvrdil, že byl tak trochu stydlivý a raději se nechával „balit“. Zároveň ale neuměl být sám, takže partnerky střídal.

Poměrně brzy se pak oženil, kupodivu ne s herečkou či modelkou, ale se zdravotní sestřičkou Jaroslavou. Narodil se jim syn David a dvanáct let se zdálo, že by spolu mohli vydržet. Jenže během natáčení Noci na Karlštejně se Hanzlík zamiloval do Jany Brejchové a bylo mu úplně jedno, že ta v té době byla manželkou jeho kamaráda Vlastimila Brodského. Nějakou dobu dokonce žili ve třech v jednom bytě. Pak Brodský odešel a milenci měli konečně klid.

Byla to opravdu velká láska, ale svým způsobem také velké utrpení. Jak Hanzlík, tak i Brejchová, byli obrovskými puntičkáři a neradi dělali kompromis. Hanzlík se snažil o dokonalost, odnesla to i Brejchové dcera Tereza Brodská. „Třeba si mě vzal na pohovor a řekl: Terezo, takhle to dál nejde, tady mi vyplníš jeden papír. A tam stálo: Já Tereza Brodská, slibuji, že ode dneška budu zhasínat v koupelně, i když ji opustím jen na tři minuty. A podepsat. A za měsíc zase jiný lejstro…,“ popisovala před časem ve Všechnopárty, jak to u nich doma chodilo.

Neuměl to se synem, neumí to s vnoučaty

Rozchod s Brejchovou tak byl jen otázkou času. Další ženou v Hanzlíkově životě byla Dana Stivínová, za kterou se odstěhoval do Švýcarska. S bývalou československou královnou krásy mu to ale také nevyšlo. Herec se vrátil domů, ostatně Praha pro něj vždycky byla městem zaslíbeným, nedal na ni dopustit. A našel si i novou partnerku, majitelku obchodu s bylinkami a čaji Lenku Kozlovou. A vypadají spokojeně. „Doufám, že je to už ve finále,“ prohlásil Hanzlík. Za manželku si ji však nikdy nevzal. První neúspěšný manželský pokus podle všeho stačil.

Hanzlík však nedávno urovnal vztah se synem Davidem. „Táta má neuvěřitelný nápady, je to s ním záživný život, ale musí to být všechno v jeho tempu. A tomu tempu se strašně těžko stíhá,“ potvrdil. Nemluvili spolu přes deset let. Mimo jiné i kvůli penězům, které synovi herec půjčil na rozjezd podnikání a trval na jejich vrácení. Sám Hanzlík ale přiznal, že se synem to nikdy neuměl a neumí to ani dnes s vnoučaty. „Bylo mi 21 let, když se narodil, a já byl na vzestupu kariéry, která šla rychle sama od sebe. A David na to doplácel. Teď má sám už dvě děti, a protože jsem to neuměl s ním, tak to dodnes neumím s vnoučaty.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz