Hlavní obsah

Kaiser Konvalinkovou podváděl, do porodnice psal jako Brežněv. Manželství ukončilo klíště

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Jejich manželství bylo jako na houpačce

Před Oldřichem Kaiserem to na poli lásky na Naďu Konvalinkovou zkoušel i Jiří Lábus, ovšem nepochodil. Herečka možná později litovala. Srdci však poručit nemohla, i když ji hodně lidí varovalo.

Článek

Vždy šarmantní Naďa Konvalinková neměla snadné dětství. Její maminka se vdávala velmi mladá a rodina, do které se budoucí herečka narodila, měla do ideálu hodně daleko. Hádky a dokonce i násilí, tomu všemu musela být svědkem. Nějakou dobu žila v dětském domově, kde si prošla šikanou a ponižováním. Naštěstí se ale nikdy nevzdávala a svoji cestu životem si nakonec našla.

Hlava říkala „ne“, ale srdce si poručit nenechalo

Profesor z gymnázia v ní objevil herecký talent a doporučil jí studium DAMU. Konvalinková s radostí souhlasila. Jednou z jejích prvních lásek byl Jiří Vondráček, tatínek Lucie Vondráčkové. Osudového muže ale teprve měla potkat. Stal se jím Oldřich Kaiser, se kterým se seznámila v divadle. Zamilovali se do sebe na první pohled, kolegové jim říkali Romeo a Julie. Jenomže jen láska nestačila k tomu, aby měli stejně nastavené priority.

Zatímco Konvalinková se chtěla usadit a založit rodinu, její vyvolený to měl přesně naopak. Chtěl si užívat života, měl rád společnost a rozhodně neodmítal náklonnost žen. Herečka už tehdy vlastně tak nějak tušila, že on nebude ten pravý chlap, který by jí dal klid a pohodu. Nemohla si ale pomoci, mozek sice říkal, aby si dávala pozor, srdce ale bylo silnější. I když se několikrát rozešli, tak se vždycky znovu dali dohromady. A v roce 1980 se vzali.

Zatímco Konvalinková se vznášela na obláčku (ze kterého ovšem brzy spadla)ú, Kaiser žil dál svůj vlastní život. Manželství ho zkrátka nijak nezměnilo ani nepoznamenalo. Na druhou stranu u nich doma bylo vždycky veselo. Hlavně, když se Kaiser doma potkal s Jiřím Lábusem. To pak bylo „rodeo“! Mimochodem, Lábus to před svým kamarádem na Konvalinkovou také zkoušel, ale nepochodil.

Byl tak opilý, že nemohl hrát

Dvojice komiků si své šprýmy a často „nosila“ i do soukromého života. Jeden z největších vtípků se jim povedl v roce 1983, kdy se Kaiserovi a Konvalinkové narodila dcera Karolína. Mamince tehdy chodily do porodnice blahopřání, což na tu dobu nebylo nic zvláštního. Ovšem dvě z přání se vymykaly normálu - podepsáni na nich totiž byli Leonid Brežněv a Gustav Husák. V nemocnici z toho bylo samozřejmě velké „haló“. Vše prasklo až ve chvíli, kdy se Lábus začal pídit, zda Konvalinkové náhodou nepřišly nějaké telegramy. A vyšlo najevo, že šlo jen o recesi.

Bohužel Oldřich Kaiser neměl jen obrovský herecký a komediální talent, ale také sklony k pití. Několikrát se sice léčil ze závislosti na alkoholu, nebylo to ale nic platné. Navíc problémy stále víc „prosakovaly“ i do jeho práce, v divadlech byl opilý apod. Například představení v divadle Ungelt muselo skončit po půl hodině, protože Kaiser prostě nebyl schopen hrát.

Klíště a rozvod

Konvalinková jeho výstřelky dlouho snášela. Stejně tak přehlížela i jeho nevěry, kterých se dopouštěl s železnou pravidelností. Dokonce se povídalo, že měl krátký románek s Dagmar Havlovou. To ale ani jeden z nich nepotvrdil. Každopádně poslední kapka přišla ve chvíli, kdy opilý Kaiser skočil na záda policistovi, který ho měl odvést z večírku. Bavič v reálu předváděl z televizní scénky proslulé klíště. Rozvod hereckého páru na sebe nenechal dlouho čekat.

Trvalo ještě dlouho, než se Kaiser definitivně zklidnil. Pomohla mu nová láska v podobě zpěvačky Dagmar Vokaté, ale také infarkt, který prodělal. Svoji vyvolenou si před pár lety vzal a našel své štěstí. Narozdíl od Konvalinkové, které už žádný vztah nevyšel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz