Hlavní obsah
Lidé a společnost

Karel Heřmánek: první manželství skončilo ošklivým rozvodem. Další manželku dostal na smutné oči

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimmedia Commons/CC-BY-SA-4.0/Václav Vít

Nakonec našel svoji lásku

Český showbyznys umí být krutý, manželé Heřmánkovi jím ale proplouvají bez skandálů. Platí za jeden z nejstabilnějších slavných párů, zvládli vybudovat divadlo i založit rodinu. Jaký je jejich příběh?

Článek

Jsou spolu víc než třicet let, potkávají se v práci, přesto na nich není vidět, že by mezi sebou měli problémy. A pokud ano, tak si je vyřeší doma. Hana Heřmánková byla úspěšná hlasatelka, chvíli to zkoušela i jako herečka.

Nakonec prorazila i jako televizní moderátorka a splnila si sen o práci „na volné noze“. A vlastně tak trochu i díky tomu poznala svého manžela. Oba se pohybovali ve stejném prostředí a bylo jen otázkou času, kdy na sebe narazí. Pak už bylo na osudu, co jim přichystal.

První manželství mu nevyšlo

Nebylo toho zrovna málo. Karel Heřmánek byl už slavným hercem, když se s paní Hanou potkali v dabingovém studiu. Během studií na JAMU se potkal s Jiřím Bartoškou a dalšími herci, se kterými pak hráli v Ústí nad Labem a v Divadle na zábradlí, kde byli velkými hvězdami.

Pro Heřmánka to byly zlaté časy, ženy mu padaly k nohám. Nikoho tak příliš nepřekvapilo, že se oženil. Jeho vyvolenou se stala zubní lékařka Stanislava, se kterou má dvě dcery Karolínu a Kristýnu. Toto manželství ale dlouho nefungovalo a následný rozvod nebyl úplně procházkou růžovou zahradou. Ošklivý konec vztahu se na Heřmánkovi podepsal, byl skleslý, unavený a bez nálady. Právě v tomto rozpoložení potkal svoji budoucí manželku.

Rozumí si v lásce i obchodě

Hana Heřmánková později vzpomínala, že ji okouzlily jeho smutné oči a to, že byl pohroužený do sebe. Když ji pozval na schůzku, neváhala ani vteřinu. Nakonec, byl tak trochu jejím vysněným partnerem. Nikdy totiž nebyla na stejně staré chlapce. Patnáctiletý věkový rozdíl tak brala spíš jako plus. Dá se říct, že od prvního rande se od sebe nehnuli a jsou pořád spolu.

Ještě před svatbou se jim narodili dva kluci, Karel Heřmánek mladší a Josef. Věnovali se jim, jak jen mohli. Zároveň ale rozjeli vlastní podnikání, když založili Divadlo Bez zábradlí, kam za nimi přešla většina souboru z Divadla Na zábradlí. V této práci se našli, budovali něco, na co mohli být pyšní. Není žádným tajemstvím, že se manželé skvěle doplňovali i po obchodní stránce. Zkrátka toto spojení jakoby nemělo chybu.

Vychovali skvělé kluky

Později se partnerům ještě narodil syn František. Paní Hana si několikrát posteskla, že mu měli pořídit ještě dalšího sourozence, protože vyrůstal trochu jako jedináček a nebyl tak samostatný, jako jeho starší bratři. Každopádně ze svých chlapců vychovali skvělé lidi.

Karel postupem času převzal po tatínkovi šéfování v Divadle Bez zábradlí a je také výborným hercem. Josef šel také ve šlépějích svého otce. Vymyká se tedy jen František, který ve Velké Británii studoval moderní technologie.

A manželé Heřmánkovi? Před pár dny herce bohužel postihly zdravotní problémy, má jít o zánět trojklanného nervu, který propojuje mimické svaly horní a spodní části obličeje. Hrozí mu tak částečné či úplné ochrnutí obličeje. Všichni jeho fanoušci a známí však věří, že se nakonec z potíží dostane bez újmy. Jinak si manželé užívají pohody na venkově v domě, který si před pár lety pořídili. Na práci ale úplně nezanevřeli. Paní Hana občas pomůže v divadle, Karel Heřmánek se sem tam objeví ve filmu. Ale role si už pečlivě vybírá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz