Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ke svatbám jsem neměla dobré motivace, říká Lucie Bílá. S kým byla, než zakotvila u něžného obra?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NextFoto (koupená licence)

Zpěvačka ho od sebe nejprve odháněla, Filipi byl ale vytrvalý

Možná už v lásku ani nedoufala. Lucie Bílá byla zklamaná z rozpadu dvou manželství. S Radkem Filipim navíc napřed nic nenaznačovalo, že by mělo jít o osudové setkání. Dnes jsou spolu téměř deset let.

Článek

Zpěvačka si pochvalovala, že se s Radkem Filipim nikdy nepohádali. „Náš vztah je obyčejný a tím je neobyčejný. Jak zpívám v jedné písničce, když je něco pravé, je to prosté jak dech,“ říkala s úsměvem Lucie Bílá. Vypadají jako reklama na štěstí a když přijdou někam do společnosti, vyzařuje z nich jakási aura a dobrá energie. Přitom to docela dlouho vypadalo, že z těchto dvou pár vůbec nebude.

Fitness trenér musel Bílou hodně dlouho přesvědčovat o tom, že věkový rozdíl mezi nimi nebude dělat neplechu a že je pro ni opravdu ten pravý. Zpěvačka odolávala, nakonec ale jeho kouzlu podlehla. Dnes samozřejmě nelituje. Nicméně cesta Lucie Bílé za dokonalostí nebyla přímá a už vůbec ne bez zádrhelů.

S Kratochvílem to nevyšlo

Její první velkou láskou byl Tomáš Holý, který však podlehl následkům tragické autonehody a zemřel. S Producentem Petrem Kratochvílem se zpěvačka seznámila v roce 1993, o dva roky později se jim narodil syn Filip. Jenomže co vypadalo jako idylka, se změnilo ve stereotyp a nudu. Navíc ničemu nepřidaly ani jeho milostné eskapády. Nakonec Kratochvíl k jedné ze svých milenek odešel, v roce 200 začal žít s Miss ČSFR 1992 Pavlínou Babůrkovou. Dnes s ní má čtyři děti.

Poté se v životě Bílé objevil podnikatel Radek Pokorný. Toho ale lze nazvat „převozníkem“, u něj si zpěvačka „lízala rány“ po rozchodu s Kratochvílem. Sice se stihli zasnoubit, dál ale nedošli. Ani s Janem Révaiem nešlo o lásku až za hrob. „Byl to pohodový, nezávazný vztah, ze kterého se nic nebezpečného nemohlo vyklubat – ani velká láska, ani nenávist,“ glosovala to Bílá.

Dvě svatby, dva rozvody

Pak už ale přišla první svatba, ovšem velmi nečekaná. Když si řekli „ano“ s hudebníkem Stanislavem Penkem, pro mnoho lidí to byl šok. Jenže štěstí jim vydrželo jen rok. Bílá pak přiznala, že se její partner změnil a začalo mu vadit všechno, co se zpěvačky týkalo. V takovém vztahu nešlo vydržet, takže se rozvedli.

Dalším mužem jejího života byl o čtrnáct let mladší Václav Noid Bárta. Přišel v době, kdy nikoho nehledala, přesto to dlouho vypadalo na to, že spolu vydrží „navěky“. V roce 2006 se vzali v italském Miláně a nic nenasvědčovalo tomu, že by měli mít problémy. O to víc na začátku září 2008 překvapili prohlášením, že se rozvádějí. Přesto zůstali dobrými přáteli.

S odstupem času si Bílá uvědomovala, že ani jeden sňatek nebyl úplně promyšlený krok. „Jednou to bylo ve zmatku a podruhé proto, že jsem chtěla, aby respektovali někoho, koho vedle mě nerespektovali. A to asi nejsou dobré motivace ke svatbě,“ konstatovala. Ještě, než do života Bílé vstoupil Radek Filipi, prožila vztah s provozním pražské kavárny Petrem Makovičkou. Byl pro ni něco jako „holka pro všechno“. Postupem času jí dělal osobní ochranku, asistenta, staral se o její dům. Za šest let ale jejich vztah skončil.

Mohu se za něj kdykoli schovat

S Radkem Filipim se seznámila v roce 2015 na premiéře muzikálu Carmen. Když utíkala před novináři, schovala se za nejvyššího chlapa, kterého spatřila. „Od té doby se za něj mohu schovat kdykoli a kdekoli a já ho za ten pocit bezpečí celým srdcem miluji,“ uvedla později. Jako pár se tihle dva poprvé představili na jaře roku 2017, od té doby jsou prakticky nerozluční.

Mimochodem, zavedli moc pěknou tradici. V závěru každé premiéry nosí Filipi své drahé polovičce 160 růží. „Slečna už jich zkoušela navázat víc, ale už se jí to bortilo. Váže to taková drobná slečna a myslím, že s takovým pugétem musí mít docela honičku. A hlavně je ta kytice potom hrozně těžká,“ popisoval svalovec. Oba se pak těší, že celý jejich dům bude vonět květinami. Takoví oni prostě jsou, dokáží se radovat z maličkostí. Snad i proto jim to může vydržet ještě mnoho let. A třeba se Bílá dočká třetí svatby.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Radek Filipi
Václav Noid Bárta

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz