Hlavní obsah
Lidé a společnost

Manžel říká, že kytky jsou zbytečné, tvrdila Lucie Benešová. Matonohu poznala jako chuďase

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NextFoto (koupená licence)

Lucie Benešová je stále moc krásná

Jejich manželství není prototypem dokonalosti. Lucie Benešová a Tomáš Matonoha nejsou perfektně synchronizovaní, přesto (nebo možná právě proto) jim to klape. I když to asi mohlo být úplně jinak.

Článek

Herečka Lucie Benešová na nějakou dobu pověsila kariéru na hřebík, aby se mohla věnovat svému velkému sny, vybudování roubenky v Jizerských horách. Povedlo se, nedávno proběhla kolaudace. Trávila tam hodně času, což by mnoha mužům mohlo vadit. Tomáš Matonoha je ale nastavený poněkud jinak, což ostatně se smíchem tvrdí i sama půvabná blondýnka. „Manžel říká, že kytky jsou zbytečné a nepřinášejí moc užitku. Jako dárek mi raději koupí sekačku nebo nejmodernější kuchyňský robot, zato nejlepší značku,“ popsala jejich domácí „romantiku“.

Ovšem zároveň to znamená, že herec má pochopení pro to, co jeho drahá polovička dělá, nechává ji svobodu, „neprudí“. A ona mu zase toleruje, že není zrovna nejlepší na úklid a dodržování pořádku. Možná si řeknete, že jde o maličkosti. Ale právě takové drobnosti pak tvoří celek, který skvěle funguje.

S Lucií nemám žádný vztah

Nechybělo však mnoho a Benešová se vydala cestou, na které by Matonohu možná vůbec nepotkala. Zamilovala se totiž do herce Filipa Blažka, kterému porodila syna Luciána. Nějakou dobu se zdálo, že jsou si souzeni. Pak ale všechno vyprchalo a pár se rozešel. „S Lucií nemám problém, nemáme mezi sebou žádný vztah,“ prohlásil později herec. Ostatně dokázali, že jsou praví profesionálové v době, kdy s potkali na natáčení seriálu Slunečná. Nikdo by nepoznal, že mezi nimi vůbec někdy byly třenice či „nedorozumění“.

Všechno špatné je k něčemu dobré, říká se. V tomto případě se to potvrdilo dokonale. Benešová totiž objevila novou lásku, která byla vpravdě osudová. Když jí režisérka Irena Pavlásková na chodbě na Kavčích horách nabídla roli v televizní povídce Muž, herečka ještě netušila, jak moc jí to ovlivní život. Jejím protějškem totiž byl do té doby málo známý brněnský herec Tomáš Matonoha.

Svatba na rozkvetlé louce

Dnes víme, že je Matonoha velmi úspěšný ve své profesi. Seriály jako Comeback či Vinaři mluví za sebe. Stejně jako třeba moderování úspěšného pořadu Co na to Češi. Jenže v době, kdy potkal Benešovou, to tak vůbec nebylo. Dá se říct, že ho půvabná blondýnka potkala jako chudáka, měl zkrátka dost hluboko do kapsy. Místo hraní pracoval jako sanitář a profesionální uklízeč, žil sám a ve svém skromném bytě měl jako velkou vymoženost pračku, kterou si po svatbě přestěhoval na chalupu.

V Praze prý kolegové ani neuměli vyslovit jeho jméno. Benešovou ale pozval do Brna, což ji sice překvapilo, protože ho brala hlavně jako kolegu. Přesto vyrazila a dnes už ví, že udělala dobře. Svatbu měli v roce 2004 na rozkvetlé louce za účasti všech kamarádů a poté, co oslavovali celou noc, všichni spali ve stanech.

Manželům se postupně narodil syn Štěpán a dcera Lara, navíc si vzali do pěstounské péče Sáru, která z nich nedávno udělala prarodiče. Dnes to mají tak, že Matonoha se stará o finanční zajištění rodiny, ona řeší domácnost. „Kdysi jsem se snažila, že bychom si mohli úkoly rozdělit, ale pak jsem to vzdala,“ usmívala se s drobným náznakem povzdechu. Na druhou stranu, proč měnit něco, co tak dobře funguje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz