Hlavní obsah
Lidé a společnost

Manželka mě osmadvacet let zneužívala. A když jsem se okoukal, vyhodila mě, tvrdil Ringo Čech

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

František Ringo Čech je dodnes celkem kontroverzní postava

Kvůli své manželce František Ringo Čech v životě riskoval hodně. Třeba s ní tajně odletěl do USA, což za socialismu zavánělo velkým průšvihem. Přesto spolu nezůstali a hudebník na to má jasný názor.

Článek

František Ringo Čech býval hodně divoký. Dokonce strávil čtyři měsíce za mřížemi, obvinění znělo „hanobení republiky a socialistického zřízení“. S kamarády totiž seděl v hospodě a hráli si na tatarské politiky s tím, že chtějí vyhlásit válku Československu. Dobře se bavili, ovšem jeden „dobrák“ je udal. Ringo Čech měl ale vlastně ještě kliku. Za mřížemi měl původně být tři roky, tehdejší prezident Antonín Zápotocký mu však udělil milost.

Janda to bral jako zradu

O to větším překvapením bylo, když jen za pár měsíců seděl v letadle, které nabralo směr USA. Jeho manželka Magda byla sólistkou Černého divadla a do Ameriky letěla pracovně. Nechtěla však do „velké země“ sama, takže i když byl Ringo Čech bez pasu, jako zázrakem se tehdy na palubu letadla dostal.

Zároveň tím také skončila éra skupiny Olympik. Ringo Čech tam byl totiž bubeníkem, navíc se ani neobtěžoval, aby Petrovi Jandovi řekl o svém úmyslu odletěl za velkou louži. Éra Olympiku tak skončila, zároveň i přátelství Ringo Čecha a Jandy. Ten mu totiž neodpustil a jeho útěk bral jako zradu.

Emigrace se nikdy nepodařila

V USA byl Ringo Čech ve svém živlu. Vystupoval v Las Vegas a téměř každým dnem se zlepšoval. Přiznal totiž, že tam byli skoro všichni hudebníci lepíš než on, což ho velmi motivovalo. Přesto ale v USA s manželkou nezůstali. Stýskalo se jim po vlasti, tak se vrátili. Brzy však litovali, udělali totiž obrovskou chybu. Už proto, že jeho manželka byla těhotná. Takže kdyby se dítě narodilo v USA, mělo by zároveň americké občanství. Takto se syn Michal narodil až v Československu.

Ringo Čech sice nějakou dobu vystupoval i v západním Německu, ale nebylo to ono. V době okupace v roce 1968 byl zrovna ve švýcarském Bernu. Znovu uvažoval, že emigruje. Ale uvědomil si, že jeho manželka a syn by v Československu kvůli němu prožívali peklo. Takže se opět vrátil.

Najal si alespoň hospodyni

Dá se tedy říct, že manželce obětoval opravdu hodně. O to větší šok byl, když v roce 2015 přiznal, že je sám. „Dvacet osm let mě zneužívala, sexuálně zepředu zezadu, a po osmadvaceti letech, když už jsem se sexuálně vyčerpal a okoukal – táhni z baráku,“ vysvětloval po svém důvody, proč ho paní Magda opustila.

Paradoxně se ale nerozvedli. Podle Ringo Čecha se totiž rozvádějí jen amatéři, což on rozhodně není. Jsou tedy stále přáteli, dokonce spolu jezdívají na milovanou chalupu. A aby nebyl hudebník sám, najal si hospodyni, což má podle jeho slov nesporné výhody. „Dělá domácí práce jako moje manželka, mimo sexu ovšem. A nemůže mi nadávat, protože je placená,“ pochvaloval si. Každopádně svá divoká léta má už za sebou. Mohli bychom dlouze psát o jeho politických názorech a o tom, s kým a jak se dával dohromady. Ale to už je jiný příběh.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz