Hlavní obsah
Lidé a společnost

Marek Taclík: Drogy, alkohol i exekuce. Na hranicích ho chytli s marihuanou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0/Self-published work

Problémy přišly, když byl na vrcholu své kariéry.

Má za sebou hodně divoká léta. Přitom Marek Taclík vždycky patřil k největším hereckým talentům. Z šikmé plochy se naštěstí dostal relativně včas a dnes je naprosto spokojený.

Článek

Už jako naprostý začátečník Marek Taclík exceloval v Činoherním klubu. Ovšem i tady se projevila jeho povaha. Během zkoušky hry Osiřelý západ mu ruply nervy a do hlediště začal házet různé předměty včetně sádrových figurek. Příliš asi tenkrát nepočítal s tím, že si ho v Praze nechají a byl připravený sbalit se a vrátit se zpátky do Ústí nad Labem. Kolegové ho však podrželi.

Pro Taclíka to však nebyl zdaleka první úlet. Jeho chování nejspíš souviselo i s tím, že v mládí holdoval drogám. „Jel jsem v LSD, speedu, tripech, kokainu a perníku,“ přiznal herec. Naštěstí skončil včas, na léčení nemusel. Drogy mu však přesto málem pořádně zavařily. Když se totiž vracel z Amsterdamu, při kontrole na hranicích mu celníci v kufru auta našli marihuanu. „Měl jsem ji jen pro svou potřebu,“ vzpomínal populární „Tácek“. Nechybělo však mnoho, aby skončil ve vězení. Nakonec vyvázl jen s tříletou podmínkou.

Neuměl se seznámit s cizí ženou

Mnoha lidem by to stačilo a možná by přístup k životu změnili. Taclík ale ještě v této fázi nebyl. Holdoval alkoholu daleko víc, než by měl, začal dlužit nejrůznějším lidem. Čelil pak několika exekučním řízením, jeho dluhy se vyšplhaly až do milionových výšin. Následně přišel o bydlení a trable řešil dalšími a dalšími „dávkami“ alkoholu. Netrvalo to dlouho a přidaly se deprese.

Ty ovšem nebyly z toho, jak zpackaný život v té době herec měl. Toužil totiž po rodině, po lásce a byl špatný z toho, že je stále sám. Jednu dobu dokonce uvažoval o tom, že pověsí herecké řemeslo na hřebík. Přitom v té době byl na vrcholu, šel z role do role a diváci ho milovali. Jenže seznámit se se ženou mu dělalo obrovské problémy. „Nejsem schopen cizí ženu oslovit,“ vysvětloval.

Herec nakonec nemusel používat žádné zaručené „balící“ techniky a zjistil, že ne všechny ženy po nejrůznějších klišé touží. Začal chodit s modelkou Kateřinou Krňanskou, Taclík také velmi výrazně zhubnul. Přesto, že mu to s kráskou nevyšlo, vypadalo to, že se v jeho životě blýská na lepší časy.

Netradiční balící technika

Osudovou se nakonec ukázala barmanka Pavla Růžičková. I když měl na začátku problém ji oslovit. „Později mi prozradila, že šla do kuchyně a říkala kuchařům, že tam sedí nějaký debil, co si dal šest nealko piv a šest kafí a balí ji,“ popsal herec poměrně neortodoxní namlouvací techniku. Taclík už se totiž v té době snažil vyhýbat alkoholu, jenže zjistil, že za střízlivého stavu svou vyvolenou prostě oslovit nedokáže.

Velmi netradiční námluvy však nakonec byly úspěšné. Začali spolu chodit, dnes mají dvě krásné děti a Taclík je konečně spokojený. I díky pomoci partnerky se postavil čelem ke svým dluhům, když vyhlásil osobní bankrot a závazky poctivě splácí. Jediné, co ho možná trochu „straší“, je fakt, že dcera Matilda po tatínkovi podědila prudkou povahu, takže prý zlobí daleko víc než bráška Antonín. Ale Taclík naštěstí ví, jak s návaly vzteku pracovat, může jí tak být dobrým rádcem.

Ať už má za sebou cokoli a dělal nejrůznější vylomeniny, jeho příběh má, zdá se, šťastný konec. Dokonce už se dnes herec zase rád napije alkoholu. Ale samozřejmě už jen s mírou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz