Hlavní obsah

Mihulová se bála ostudy, vztah s Kachyňou roky tajila. Dceru mu dala k sedmdesátinám

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Alenu Mihulovou a její lásku dělilo neuvěřitelných 41 let

Těšila se na natáčení filmu Sestřičky a netušila, jak moc jí snímek změní život. Bláznivě se zamilovala do režiséra Karla Kachyni. Žili spolu krásný život, jeho smrt ji pak ale doslova zdrtila.

Článek

Deset let se měli rádi, aniž by to řekli veřejně. Tak dlouho dokázali Alena Mihulová a Karel Kachyňa svůj vztah tajit. Přitom to při jejich seznámení zdaleka nevypadalo na osudovou lásku. Během natáčení na ni režisér několikrát křičel, ovšem brzy poznal, že na ni metoda cukru a biče neplatí. A Mihulová zase stále víc získávala pocit, že „železnej dědek“, jak se režisérovi přezdívalo, je vlastně docela fajn chlápek, se kterým je zábava.

Splnila slib, že s ním bude až do konce

Když zjistila, co k němu cítí, Kachyňa ji pozval na zmrzlinový pohár. Následující den jí přinesl červenou gerberu přímo do šatny a začalo se mluvit o tom, že mezi nimi něco je. Lidé ze štábu ji však varovali, režisér měl pověst svůdníka. Herečka se ale nenechala odradit. Tenkrát by asi nikdo nesázel na to, že budou tvořit harmonický pár, který zvládne celou řadu překážek. Ona se do něj zamilovala v sedmnácti letech celou silou svého mládí.

Trvalo ale ještě dlouhých deset let, než o své lásce řekli veřejně. A než se vzali, což ostatně nebylo jen tak. „Pravda ale je, že my jsme si sice řekli, že se vezmeme, až budu vědět, že jsem těhotná,“ uvedla Mihulová. V pořadu 13. komnata řekla, že mu dceru Karolínu dala k sedmdesátinám. Ta vystudovala mediální studia, herectví ji nikdy nelákalo. Stejně jako vztah s muži, je totiž na ženy, což by Kachyňa jako stará škola asi špatně snášel. „Ne nadarmo se mu říkalo železnej dědek,“ sdělila Mihulová.

Rodinné štěstí ale netrvalo dlouho. Kachyňa onemocněl a i když se o něj manželka pečlivě a svědomitě starala, někdy to bylo opravdu drsné. Zejména poslední dva roky, kdy nemoc téměř kompletně změnila jeho osobnost. „Kdybych svůj slib, že se o něho postarám sama až do jeho smrti, nedodržela, nedokázala bych s tím žít,“ vzpomínala herečka. Trpěla však depresemi, dokonce sahala po alkoholu. A po jeho smrti si sáhla až na dno, bylo to opravdu velmi složité.

Zkoušela randit s jinými, vždy se ale vrátila

Milovala ho natolik, že se s jeho odchodem dlouho nedokázala smířit. „Postrádám jeho objetí, pohlazení, poplácání po prdelce, naše společné sezení u televize, kdy jsem ho škrábala na hlavě a on mě po zádech, nebo společné postrkování u kuchyňské linky,“ vysvětlovala. Sama přiznala, že tesknila opravdu dlouho, na dva roky se téměř úplně stáhla do ústraní.

Přesto, že to s Kachyňou ne vždy bylo snadné. Vždyť se svého času scházeli a rozcházeli, Mihulová dokonce zkoušela randit s mladšími muži. Vždycky ale zjistila, že laťka je nastavena příliš vysoko. Partneři se k sobě pokaždé vrátili a jak už bylo řečeno, zůstali spolu až do jeho smrti.

Herečka nakonec složité období po odchodu svého milovaného muže zvládla a dnes se dá říct, že je se vším srovnaná. I díky pomoci odborníků nemá problém koukat zpátky do minulosti a o všem hovořit. Dobrý vztah má i s dcerou Karolínou, její coming out přijala bez potíží. Dobře si rozumí i s její partnerkou. „Karolína je moje všechno,“ svěřila se v Show Jana Krause.

Zdroje: zeny.iprima.cz, seznamzpravy.cz, blesk.cz, idnes.cz, Show Jana Krause, 13. komnata

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz