Hlavní obsah
Lidé a společnost

Mysleli si, že mě zardousí, řekl Martin Preiss. Jeho rodiče odmítali ženu, která ho zachránila

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NextFoto (koupená licence)

Dnes mají manželé to nejhorší za sebou a jsou spokojeni

Stála po jeho boku v těžkých chvílích. Alkohol mohl za to, že chtěl Martin Preiss dokonce spáchat sebevraždu. Martina Preissová se s ním nerozvedla. Přesto, že to od začátku neměla snadné.

Článek

Herečka Martina Preissová několikrát uvažovala o tom, že svého manžela opustí. „Lhala bych, kdybych tvrdila, že mě to nenapadlo.“ Bylo to v časech, kdy Martin Preiss holdoval alkoholu a lékům, na „vysoké úrovni“ pil pětadvacet let, zoufalou chuť na alkohol měl hned po probuzení. Navíc přiznal, že denně zvládl spolykat klidně i dvacet prášků na spaní. Spolu s alkoholem jde o doslova vražednou kombinaci. Preissová přesto zůstala a zachránila ho.

Herec se pak totiž se svými démony snažil prát a zbavit se jich, což trvalo téměř sedm let. V poslední chvíli. „Málem jsem se upil k smrti, ovládlo mě to,“ připustil herec.

Šel se do lesa oběsit

Brána do pekel byla otevřená dokořán, trpěla samozřejmě nejen jeho manželka, ale i synové Matouš a Šimon. Záchranná brzda přišla v posledním okamžiku. I díky své manželce se Preiss ze závislosti na alkoholu dostal. Byť dodnes jezdí na Vysočinu na terapie, protože alkoholik samozřejmě nikdy není zcela vyléčen a prakticky neustále hrozí, že po lahvince sáhne znovu. Každopádně Preissová s ním prošla neuvěřitelným martyriem.

Není žádné tajemství, že Preiss v minulosti mluvil o sebevraždě. Bylo to po jedné hádce s manželkou, kdy herečka s dětmi odjela, aby měla alespoň chvíli klid. Když spolu potom mluvili po telefonu, ona mu v rozčílení řekla, že když ho nebaví život, ať se sebere a jde se hned do lesa oběsit. A Preiss šel.

Jak později vzpomínal, prostě mu došel benzín. Během procházky si sice myšlenky na sebevraždu rozmyslel, ale manželka se mezitím vrátila domů a zavolala policii. Herec skončil v blázinci a následně se přihlásil do protialkoholního sanatoria. Po návratu ale neunesl realitu všedních dní a po dvou týdnech byl v léčebně znovu.

Jeho rodiče jim bránili ve svatbě

Z toho je jasně patrné, čím vším musela Preissová procházet. A to se musela vypořádat i s tím, že byla nechtěná. Slavní rodiče jejího manžela, Viktor Preiss a Jana Preissová, totiž odmítali přijmout jeho nový vztah. „Mysleli, že mě zardousí nebo něco takového,“ prohlásil herec s tím, že jeho vyvolená vypadala exoticky a nebezpečně. Herečtí bardi jim prý dlouho bránili ve svatbě a dělali všechno proto, aby si našel někoho jiného i proto, že se jim nelíbilo, že Martina jejich syna rozvedla.

Navíc se povídalo, že měli jeho exmanželku Kláru, se kterou měl dceru Viktorii, velmi rádi. Nakonec se však umoudřili a Preissovou vzali na milost. Asi jsou rádi, protože nebýt Preissové, kdo ví, jak by to s jejich synem dopadlo. Mnoho jiných žen by se prostě sebralo, vzalo děti a od problémového partnera by odešly. Herečka to však nikdy neudělala, za což jí nejen Martin Preiss musí být neskonale vděčný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Martina Preissová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz