Hlavní obsah

Největší úlet Jiřiny Bohdalové: Trošku magor, trošku blbci, řekla o lidech, kteří řeší své pohlaví

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NextFoto (koupená licence)

Každý někdy nemáme svůj den, Jiřina Bohdalová není výjimka

Jiřina Bohdalová je legendou, zase srší energií. Ovšem i ona má právo na úlet, v jejím případě je však „víc vidět“. Z několika událostí autor tohoto článku vybral jednu, která se jí příliš nepovedla.

Článek

Jiřina Bohdalová patří mezi klenoty českého filmu a divadla, její role jsou nesmrtelné. A je skvělé, že přidává další, jako třeba nedávno ve filmu „Svatá“. Logicky je tak neustále pod drobnohledem. Pokud by například řídila tramvaj, zajímal by se o ni asi jen málokdo. Nicméně je třeba říct, že paní Bohdalová až tak úplně svatá není. na druhou stranu je to vlastně dobře, svým způsobem je skvělé zjistit, že také ona je vlastně obyčejným člověkem se svými klady, ale i zápory.

Všechno nové není automaticky špatné

Jeden z největších „zkratů“ předvedla Jiřina Bohdalová relativně nedávno. V roce 2021 promluvila v pořadu Prostor X o politice i životu v České republice. Pustila se však na velmi tenký led. Když prohlásila, že „svět je nemocnej“, měla vlastně pravdu, krátce po pandemii covidu-19 to opravdu nebylo růžové. Herečka to však myslela jinak.

„Svět je nemocnej a naše malá zemička taky. Když máme několik pohlaví, když máme MeToo, když máme, já nevím co… Vždyť je to příšerný, vždyť je to proti zdravému rozumu. Ježiš, já nevím, kde ty pohlaví mám, jestli v podpaží, nebo jestli mi je tatínek zapomněl udělat… Vždyť ti lidé mluví blbosti. To mě na tom strašně… Trošku magor, trošku blbci – tak mi ukažte ty pohlaví,“ rozohnila se Jiřina Bohdalová. Podle ní nemají tito lidé právo myslet si, co chtějí. Ať si to myslí pro sebe, ale ať to nevykřikují, tyhle pitomosti. Nemají co dělat, daří se jim moc dobře, za nic! Tohle by se mělo změnit.“

Tato slova mnoho lidí šokovala. Diktovat někomu, aby nesměl říkat své názory nahlas a veřejně, to je hrozně nebezpečné. Ještě nebezpečnější ale je zatracovat nové věci či názory. Ano, něco je opravdu jinak, než bývalo třeba v roce 2000. Tenkrát zase bylo hodně jiné, než před padesáti lety atd. Takto přeci nelze pohlížet na svět a to, že něčemu nerozumím neznamená, že je to špatné nebo jakkoli „závadné“. Kdyby se společnosti nevyvíjela, tak ještě vysáváme morek z kostí a děláme na sebe skřeky v jeskyních.

Chová se jako hvězda

O tom, že je Jiřina Bohdalová poněkud jiná, než jak se tváří na veřejnosti, už se hovoří nějakou dobu. Ostatně to potvrdila i její kamarádka Slávka Kopecká, se kterou herečku spojuje víc než čtyřicet let přátelství. „Každého sekýruje,“ uvedla nakladatelka před časem s tím, že herečka dokáže lidi kolem sebe dost vystresovat. Do hodně a usměvavé tetičky tak má asi poměrně daleko. Také režisér Hynek Bočan kdysi vzpomínal, že za ním chodili členové štábu, aby Bohdalové domluvil. Podle nich se „zase chovala jako hvězda“.

Nějaké to hvězdné chování se asi dá odpustit, tím spíš proto, že Bohdalová hvězda opravdu je. Na druhou stranu by si i proto měla dávat pozor na to, co kde povídá. A když se pustí do kritiky „mnoha pohlaví“ nebo hnutí Mee Too, asi by bylo fajn si předtím nejprve něco zjistit. Zbytečně pak shazuje sama sebe.

Zdroj: autorský článek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz