Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pohledný Jan Révai měl být chutným soustem pro spoluvězně. S přepadenou ženou se setkal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Jan Révai o svém pobytu ve vězení nikdy neměl problém mluvit

Chybělo málo a Jan Révai si zničil celý život. V jeho případě mu však osud dopřál druhou šanci a on ji naštěstí chytil za pačesy. Zkušenost ve vězení mu navíc dost možná pomohla, stal se odolnějším.

Článek

Hodně mladých kluků se někdy chytlo špatné party. A dost jich kvůli tomu nakonec sklouzlo na špatnou stranu zákona. To byl i případ Jana Révaie. Bouřlivá puberta částečně zavinila to, že se přidal k vrstevníkům, kteří neměli nic moc na práci. Vysedávali po barech, na stole klíčky od bouráků a na klíně každou chvíli jiná holka. Zdánlivě parádní život však měl nejedno úskalí.

Sedm tisíc a pár minut

Budoucí skvělý herec začal hrát na automatech a to není zrovna výdělečná činnost. Révai se zadlužil a musel řešit, jak své dluhy splatí. V opačném případě mu hrozily vážné problémy s lidmi, se kterými není radno si zahrávat. Snad i proto si od otce „půjčil“ auto, aby své kumpány odvezl na benzinovou pumpu, on sám čerpadlářce z ruky vytrhl peněženku. Sedm tisíc korun ho však příliš neuspokojilo. Tím spíš, že policii trvalo jen několik minut, než celou partičku chytla.

Vypadalo to, že Révai, kterého jen chvíli předtím přijali do taneční skupiny Uno, definitivně skončil. Život se mu začal obracet směrem, ze kterého často není cesty zpět. On měl ale štěstí přesto, že mu z trestu tří let vězení naskakovala husí kůže. A vlastně nejen jemu.

Ve vězení začal makat

Révai byl totiž vymodleným dítětem, jedináček, na kterém rodiče velmi lpěli. Jeho maminka se každý večer modlila za to, aby byl její syn v pořádku. Vždyť za mřížemi číhala celá řada nebezpečí. Vždy hezký mladík mohl být snadno terčem spoluvězňů, pro které by byl velmi chutným soustem. I proto začal okamžitě po nástupu trestu cvičit, zesílil a doufal, že se v případě potřeby ubrání. Nad vodou ho drželo vědomí, že se má kam vrátit, jeho rodiče ho totiž přes palubu nehodili. Na rozdíl od jiných spoluvězňů na tom tedy byl relativně dobře.

Románek s Lucií Bílou

A ještě v jedné věci mohl mluvit o štěstí. Během výkonu trestu mu totiž bylo dovoleno, aby si odskočil na konkurz na muzikál Dracula. Což se ukázalo jako velmi dobrý krok. Révai si nakonec za dobré chování odseděl „jen“ dva roky a okamžitě mohl naskočit do práce. Tehdejší ředitel skupiny Uno Richard Hes mu totiž držel práci, dodržel tak slib, že na něj počká.

Révai tak začal tančit v muzikálech a netrvalo dlouho, kdy začal dostávat i hrané filmové role. V té době také přeskočila jiskra mezi ním a zpěvačkou Lucií Bílou. Z románku ale nakonec nic vážného nebylo. Opravdu slavný se Révai stal po premiéře muzikálu Rebelové Filipa Renče. Z někdejšího vězně se tak definitivně stala velká celebrita.

A že to herec myslí s nápravou skutečně vážně, dokázal i tím, že když točil pro Českou televizi pořad Třináctá komnata a dostal nabídku setkat se se ženou, kterou kdysi přepadl, neodmítl. Podal jí ruku a omluvil se. Tím se kruh definitivně uzavřel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz