Hlavní obsah
Názory a úvahy

StarDance bez Kostkové i Ebena: Kdo by je mohl nahradit?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Moderátorská dvojice StarDance dost možná „kroutí“ svůj poslední ročník

O konci Terezy Kostkové ve StarDance si už štěbetají i vrabci na střeše. Vzhledem k jejímu vytížení a touze věnovat se rodině by to dávalo smysl. Ale i nad Markem Ebenem se prý stahují mračna.

Článek

Třináctý ročník StarDance je v plném proudu, prvním vyřazeným soutěžícím se stal Ondřej Ruml. Ovšem už dnes se vehementně mluví o tom, jak to bude s dalším ročníkem. Tereza Kostková a Marek Eben jsou osvědčenou moderátorskou dvojicí, podle všeho by ale toto mohl být jejich poslední rok ve StarDance. Pro oba však z jiných důvodů.

Na Ebena už je to moc?

Zatímco Kostková sklízí se všech stran pochvaly a dobré reference jsou i od diváků, u jejího kolegy je to jinak. „Paní Kostková je naprostá profesionálka. Opravdu skvělá moderátorka, neumím si bez ní StarDance představit,“ řekla mi dlouholetá divačka taneční soutěže Alena Mařáková z Prahy. Ovšem kdysi noblesní Eben čelí poměrně ostré kritice. „Je to stále šarmantní pán. Ale jeho vtipy nechápu. A asi nejsem sama,“ doplnila Mařáková.

Už během prvního večera se snažil podivně filozofovat slovy o tom, že „se vlastně všichni vidíme, ale nevidíme, protože se tušíme,“ na mnoha tvářích vyloudil křečovité úsměvy. Ani jeho vtípky na adresu foodblogerky Chilli během živého vysílání nebyly příliš humorné. Marek Eben zkrátka není bavičem, nikdy nebyl. A i když jeho noblesní vystupování a chování leckdy situaci zachraňovalo, stačit už to dlouho nemusí.

Její dny jsou asi sečtené

Stále častěji se tak hovoří o tom, že jestli půjde Kostková, půjde i Eben. Obmění se tak komplet celá dvojice. „V naší profesi je strašně důležitý umět některé věci včas pustit. A musím říct, že o tom seriózně už léta přemýšlím, že chci tenhle moment poznat,“ vysvětlovala už loni Kostková. Doma má dospívajícího syna, manžela a společně mají spoustu plánů. Dávalo by tedy rozhodně smysl, že letošní ročník je pro herečku ze seriálu Jedna rodina poslední. Ovšem kdo na její místo, potažmo na místo Ebena?

Několik zajímavých jmen se přímo nabízí. Leoš Mareš, snad i Libor Bouček. V kuloárech se „potulovalo“ i jméno Petra Vojnara. Mužská volba by asi nebyla složitá, několik skvělých moderátorů a bavičů máme. Nabízí se však otázka, koho k nim? Jakou ženu zvolit, aby dosahovala minimálně kvalit Terezy Kostkové? Jak vizuálních, tak i moderátorských. To už se zdá být daleko větším oříškem a rozlousknout ho do budoucna určitě nebude snadné.

Co Čenský a Kubelková?

Některé divoké teorie polemizují nad tím, že by mohli moderovat Lucie Borhyová a Rey Koranteng, protože odejdou z Novy. To ale nezní příliš pravděpodobně. Mnohem zajímavěji už znějí jména jako Alice Bendová či Mahulena Bočanová, možná i Eva Decastelo. Ovšem z debat vykrystalizovala i jedna velmi zajímavá dvojice - Jan Čenský a Iva Kubelková.

Tito dva mají zkušenosti, Čenský by minimálně na začátku mohl svoji kolegyni „táhnout“. A typově by se do StarDance skvěle hodili. Navíc Kubelková v soutěži loni došla až těsně před brány finále takže ví, o čem to je, zná i pohled ze zákulisí. Navíc zejména pro některé divačky je Čenský ztělesněním dokonalosti, Kubelková by zase mohla přitáhnout mužskou část.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz