Hlavní obsah
Lidé a společnost

Svobodová ze seriálu Ulice pochovala dva partnery. Ošklivé spory o majetek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0/David Sedlecký

Je obdivuhodné, kolik má stále sil

Osud se s ní nemazlil, nastražil jí celou řadu překážek. Je úžasné, že se Ilona Svobodová vždycky dokázala znovu postavit na nohy a žít dál vlastní život. Nezatrpkla, i když by na to měla právo.

Článek

V životě měla tři velké lásky. S prvním manželem se Ilona Svobodová rozvedla přesto, že ji sympatický kolega Gustav Bubník nejprve okouzlil. Vzali se mladí. A když herečka dokončila DAMU, narodila se jim dcera Adéla. Zatímco profesně Svobodová stále rostla, doma už to tak růžové nebylo. S Bubníkem to neměla snadné.

Přesto, že o krachu jejich vztahu nikdy obšírně nemluvila, leccos se dá možná odvodit z jeho druhého manželství. Vyšlo totiž najevo, že se ke své druhé manželce nechoval zrovna v rukavičkách, paní Soňa v rozhovoru potvrdila, že byl herec a dabér agresivní. Je tedy možné, že něco podobného se dělo i v době, když byl se Svobodovou.

Trápení se synem

Na Svobodové však naštěstí manželství nenechalo žádnou výraznou negativní stopu. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let potkala chlapa, který se stal jejím osudem. Petr Skoumal byl sice o dvaadvacet let starší, to ale její lásce vůbec nevadilo. Milovala ho pro jeho nadhled, moudrost a smysl pro humor. Navíc ani jeden už nebyl žádným vyjukaným zelenáčem. Měli za sebou nepovedené vztahy, takže si vážili toho, co vzniklo mezi nimi.

Museli ale překonat řadu nástrah. Například druhé těhotenství Svobodové nebylo bez komplikací, prakticky celou dobu byla v nemocnici. Nakonec se narodil syn Filip, dlouho ale nemluvil. Díky péči rodičů i sestry se sice rozmluvil, tím ale problémy neskončili. Jednou dostal záchvat a lékaři zjistili, že klučina trpí epilepsií. Následoval koloběh vyšetření, rehabilitací a cvičení, až se vše v dobré obrátilo a Filip mohl mezi další děti. Tím sice starosti o syna neskončily, přesto se s následky své nemoci dokázal parádně poprat.

Další rána přišla v roce 2014, herečky milovaný manžel zemřel na rakovinu. Najednou se jí zhroutil svět, sůl do ran Svobodové však řádně sypali i synové hudebního skladatele z předešlých vztahů. Dědické řízení o majetek se táhlo dlouho a herečka vzpomínala, že v očích jeho rodiny byla za špatnou. Bojovala, ale podepsalo se to na jejím zdraví.

Jeho dcery vyměnily zámky u dveří

Lékaři totiž Svobodové objevili rakovinu děložního čípku. Útěchu nacházela v práci a ve vzpomínkách na svou lásku. Zase bojovala jako lvice a zákeřnou nemoc nakonec překonala. A co víc, opět se zamilovala, shodou okolností opět do Petra. „Někdy mám pocit, že je reinkarnací mého manžela,“ tvrdila s úsměvem. Její štěstí ale bohužel netrvalo dlouho.

Architekt totiž trpěl rakovinou a když se seznámili, doktoři mu dávali několik měsíců života. Nakonec spolu ale pár strávil úžasných šest let. Jakoby ho Svobodová nabíjela energií a dávala mu novou a novou chuť do života. Po jeho smrti ale opět přišly neshody s jeho potomky. Jeho dcery vyměnily zámky u dveří a nedovolili jí, aby si z bytu, ve kterém se svou láskou žila, cokoli odnesla. Jakoby se bály, že něco ukradne, na což herečka samozřejmě neměla ani pomyšlení. Nakonec jí zůstal jen pejsek, kterého nikdo nechtěl.

Vrhla se do života

Zase se vrhla do práce, musela však překonat další tragédii, když jí zemřela maminka. Sice spolu neměla ideální vztahy, přesto se o ni Svobodová starala až do konce. Chtělo by se říct, že všechny utržené rány nemá šanci ustát. Opak je pravdou. „Pravda je, že jsem dostala hodně naloženo,“ přiznala herečka, zároveň se ale vrhla do života.

Naučila se francouzsky, nechala si udělat tetování. Její postava Jitky Farské v Ulici dostala nový rozměr i víc prostoru. Těžko říct, jestli se ještě najde nějaký muž, který ji okouzlí. Ale i kdyby ne, Svobodová mnohokrát dokázala, jak moc je silná a že zvládne prakticky cokoli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Ilona Svobodová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz