Hlavní obsah
Umění a zábava

Trapný Eben by měl ve StarDance skončit. Možná půjdou s Kostkovou oba

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Moderátoři se předvedli v rozdílných úlohách, Kostková zářila, Eben příliš nebavil

Start třinácté řady StarDance přinesl pro mnoho lidí několik překvapení. Možná tím největším byl výkon moderátora Marka Ebena. Nebýt jeho kolegyně Terezy Kostkové, kdo ví, jak by všechno dopadlo.

Článek

StarDance začíná nabírat na obrátkách a baví diváky. Totéž se bohužel nedá říct o Marku Ebenovi, který spíš ztrácí dech. První přímý přenos letošního ročníku v plné nahotě ukázal, že éra legendárního moderátora je dost možná definitivně pryč a Česká televize by se měla poohlédnout po někom, kdo nebude vzbuzovat takové rozpaky. Kdyby po jeho boku nestála elegantní, pohotová a noblesní Tereza Kostková, kdo ví, jestli by se úvodní večer hodnotil jako úspěšný.

Že zrají jako víno se sice většinou říká o mužích, snad ale Tereza Kostková odpustí, pokud tento příměr použijeme na ni. Alespoň v rámci StarDance to totiž platí stoprocentně. Sympatická brunetka byla prakticky bezchybná. „Úžasné! Vtipná a krásná žena, to je vražedná kombinace,“ napsal na sociální síti jeden z fanoušků. A nutno říct, že měl pravdu.

Pane Ebene, už ne, díky

Bohužel Marek Eben byl naladěn poněkud na jinou vlnu. Jeho humor je pro mnoho lidí „nestravitelný“, nerozumí mu. Bohužel je třeba dodat, že ono často ani není čemu rozumět, protože v Ebenových pokusech o humor chybí to nejdůležitější - právě humor. Tím spíš, že jeho „vtípky“ jsou už oposlouchané, moderátor je prakticky nemění, maximálně použije jinou, většinou ještě o fous trapnější variantu.

Během prvního večera letošní StarDance se snažil filozofovat nad tím, že „se všichni vidíme, ale nevidíme, protože se tušíme.“ Jakože cože? Možná by měl Eben používat nějaké papírky s vysvětlivkami, aby se mohl zasmát i průměrný člověk, protože tomuto humoru rozumí zřejmě jen inteligenti. Nebo že by snad ani oni ne? Když Eben polemizoval nad jménem foodblogerky Chilli, pohled televizní kamery do publika odhalil úsměvy, ze kterých však bylo patrné, že je jejich majitelé „vykouzlili“ jen proto, aby se moderátor necítil tak hloupě.

Vymění moderátorskou dvojici?

Marek Eben je legenda. Šarmantní člověk, elegán s vytříbeným vkusem a způsoby. Ale v šestašedesáti letech už zkrátka nemá co víc nabídnout, „zamrznul“ a nevypadá to, že by se to mělo zlepšovat. Což nemá znít jako neúcta k němu jako k člověku. Ovšem ani on by neměl mít jakákoli privilegia, nemělo by na něj být pohlíženo shovívavě jen proto, co má za sebou (zásluhy mu nikdo neupírá).

Asi bude zajímavé sledovat, jak to Česká televize vyřeší. Tím spíš, jestli se potvrdí spekulace, že tento ročník je poslední pro Terezu Kostkovou. Nebo je naopak možné, že to vedení ČT nahraje do karet. Zkrátka vymění moderátorskou dvojici, Eben by tak odešel se ctí, což by si rozhodně zasloužil. Nicméně zároveň je třeba doufat, že tento ročník StarDance divákům úplně neznechutí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz