Hlavní obsah
Lidé a společnost

Whitney Houston prožila peklo s kriminálníkem. Manžel ji týral

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.0 Deed

Whitney Houston a americký politik Marion Barry ve Washingtonu

Mohl to být dokonalý příběh. Těch ale Hollywood nabízí jen velmi málo a ten Whitney Houston k nim bohužel nepatří. Její život byl kromě úspěchů poznamenán drogami i nevydařeným manželstvím.

Článek

Úžasný hlas, který je podepsán pod spoustou hitů jako například I Will Always Love You z filmu Osobní strážce, zdědila po své mamince Cissy a rodačku z New Jersey předurčil k úžasné kariéře. Jako v mnoha případech však byla také Whitney Houston magnetem pro různá individua a prospěcháře, kteří si chtěli uloupnout svůj kousek perníčku z bohatě zdobené chaloupky. Ona jim to bohužel někdy sama dovolila svým přístupem.

Hlas, který nešel vymazat z paměti

Malá Whitney prakticky od prvních krůčků zpívala. Ať už v kostelích, později pak v hudebních klubech, tak uchvátila každého, kdo ji slyšel. Její hlas v podstatě nešel vymazat z paměti, člověk na něj musel stále myslet. Výjimkou nebyl ani slavný producent Clive Davis, který okamžitě věděl, že má před sebou obrovský talent. Diamant následně vybrousil k dokonalosti.

První album Houston vydala v roce 1985 a prodalo se ho neskutečných pětadvacet milionů kusů. Bylo jasné, že v jejím případě půjde opravdu o velkou a hvězdnou kariéru. Houston vydala další desku, zpívala dokonce na zahájení olympijských her v Soulu a všechno se zdálo být zalité sluncem. Navíc vydláždila cestu dalším černošským zpěvačkám.

Týral ji psychicky u fyzicky

Soukromý život se ale podobal spíš peklu. Za vše mohl hudebník Bobby Brown, se kterým se seznámila v roce 1989. Mnoho lidí ji od vztahu odrazovalo s tím, že muzikant má za sebou kriminální minulost a nikdo příliš nepředpokládal, že se od základu změnil. Ona však měla růžové brýle, protože byla zamilovaná.

Vymstilo se jí to poměrně brzy. V roce 1992 se sice vzali, jejich manželství ale mělo do ideálu daleko. Navíc v té době bylo jasné, že Brown „jede“ v drogách, do čehož později vtáhl i Houston. Navíc ji týral nejen psychicky, ale i fyzicky, minimálně v jednom případě zasahovala policie.

Rok po svatbě se jim narodila dcera Bobbi Kristina, která byla přítomna u mnoha jejich hádek i drogových extempore. Pro zpěvačku byla přitom doslova vymodlená, předtím už totiž potratila a nebylo jisté, zda vůbec někdy bude mít děti.

Postupný odchod ze scény

I když byla Houston na vrcholu slávy, k čemuž jí velmi dopomohl hollywoodský trhák Osobní strážce, dlouho se už na špičce neudržela. Přišel postupný pád a Houston spíš než koncertní haly plnila stránky bulvárních médií. Článků, které popisovaly její drogovou závislost, vyšlo nepočítaně.

Poslední klasické album Just Whitney vydala v roce 2002 a na jejím hlase bylo dost znát, že má za sebou opravdu ošklivé období. V roce 2003 ještě vydala vánoční album One Wish: The Holiday Album.

Velká zpěvačka zemřela 11. února 2012, když ji záchranáři dvacet minut marně oživovali přímo v jejím pokoji v hotelu Beverly Hilton v Beverly Hills. Příčinou smrti byla sice nešťastná náhoda utonutím, velmi k tomu ale přispěla její srdeční vada i užívání kokainu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz