Hlavní obsah
Cestování

Kam v Berlíně s dětmi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Objev Svět

Berlín - Braniborská brána

Berlín je krásné historické město s mnoha památkami, muzei a divadly. Kam byste ale měli zajít a co byste měli podniknout, pokud se rozhodnete navštívit hlavní město Německa s vašimi dětmi?

Článek

I přesto, že cestovní průvodci v Německu často upřednostňují destinace jako je Mnichov nebo Günzburg, nesmíme podcenit jedinečný půvab Berlína, hlavního města země. Berlín vás dozajista překvapí svou pestrou směsicí heren, zoologickýchbotanických zahradvenkovních hřišť, která nabízí dětem možnost zábavy i učení.

Zoologická zahrada

V německém Berlíně jsou známé hned 2 zoologické zahrady. První z nich se nazývá ZOO Berlin a tvoří ji rozlehlý park, mnoho výběhů pro zhruba 20 000 zvířat a v neposlední řadě akvárium s nejpočetnější kolekcí vodní fauny na celém světě. Sympatický je také jistě fakt, že děti do 4 let mají vstup do této zoologické zahrady zdarma a starší ratolesti do 15 let jen za 12 euro.

Druhou ze zahrad je Tierpark Berlin. Ačkoliv nemá tato zoologická zahrada natolik výhodnou polohu jako první ze zmíněných, poměrně snadno se k ní dopravíte za pomocí U-Bahnu. Poněkud složitější cesta k Tierpark Berlin se ovšem dozajista vyplatí a to především z důvodu, že díky ní navštívíte největší park v Evropě. Děti do 4 let věku mají opět vstup zdarma, do 15 let činí vstupné 8 euro.

Vnitřní herny

Při vytváření plánu pro dovolenou v Berlíně je dobré pamatovat i na možnost nepříznivého počasí a mít připravenou alternativní variantu programu. Tou mohou být například zábavné interiérové herny.

Pro opravdu malé děti (1 - 12 let) je ideální dobrodružné hřiště s názvem Jolo's Children's World. V této herně se na 1500 m nachází kuličkový bazén, spirálové skluzavky, řetízkový kolotoč nebo třeba skákací hrad. Dejte si ovšem pozor na otevírací dobu - v pondělí a úterý bývá hřiště uzavřeno.

Další velice oblíbenou dětskou hernou je Bambooland. Na tomto 2000 m2  velkém hřišti si děti budou připadat jako v džungli. Během skákání na trampolíně, v bobby autíčkách nebo v obrovském prolézacím labyrintu budou děti doprovázet nejrůznější zvuky exotických zvířat. Tento jedinečný zážitek můžete dětem dopřát za 10,8 euro (pondělí - čtvrtek), případně 15 euro (pátek - neděle). Dospělí mají vstupné levnější a o víkendech zaplatí 10 euro, od pondělí do čtvrtka dokonce jen 7,5 eura.

Botanická zahrada

Pro milovníky exotiky bude dozajista krásným zážitkem návštěva místní botanické zahrady. V zahradě roste na ploše 43 hektarů více jak 20 000 druhů rostlin, čímž se toto místo řadí mezi největší botanické zahrady na světě. Kromě obdivování exotických rostlin zde můžete také navštívit skutečný deštný prales, což je jedna z nejoblíbenějších částí tohoto parku. Co se týče vstupného, tak botanická zahrada nabízí několik druhů výhodných rodinných balíčků, z nichž nejdražší (2 dospělí + až 4 děti do 14 let) stojí 12 euro.

Berlínské podzemí

Stejně jako mnoho jiných měst na světě má i Berlín spletitou cestu podzemních chodeb, kterou mohou zájemci navštívit. Berlínské podsvětní muzeum (něm. Berliner Unterwelten-Museum) návštěvníkům umožňuje nahlédnout do starých městských bunkrů, protiletadlových zařízení nebo třeba pivovarských sklepů. To vše lze na vlastní oči spatřit během hodinové prohlídky v německém či anglickém jazyce.Tento tip je však určen pro rodiny s dětmi ve věku minimálně 13 let. Menším dětem není přístup do muzea umožněn.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám