Hlavní obsah
Umění a zábava

Fanoušci se dočkali, sedmá série Cizinky konečně míří na obrazovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Starz

Jamieho a Claire čeká nabitá série

Po více než roce se milovníci starého Skotska a Skotů v Americe konečně mohou radovat, neboť v sobotu nad ránem má premiéru první díl sedmého pokračování seriálu stanice Starz Cizinka.

Článek

A čeští diváci mohou být v klidu, protože nejnovější díly budou k mání v tuzemsku na streamovací platformě Netflix, takže nový díl si mohou pustit již v sobotu. A máme se na co těšit, protože nová série bude podle herců plná lásky, romantiky, zrady, soubojů. Bude prý nejlepší ze všech.

Seriál Cizinka, v originále Outlander, vypráví o životních osudech Claire Randallové Fraserové, která krátce po 2. světové válce propadla tajemnými skotskými kameny Craigh na Dun do minulosti, kde se zamilovala do skotského horala Jamese Frasera. Nyní jsou již oba prarodiči a z Britského impéria doputovali až do amerických kolonií.

Foto: Starz

Jamie a Claire

O čem má být nová série?

S postavami jsme se rozloučili v momentě, kdy RogerBree odjíždějí z Fraserova Hřebene, aby se Roger nechal vysvětit na kněze. Na Hřeben naopak přijíždí Richard Brown zatknout Claire. Chce jí odvézt k soudu kvůli podezření z vraždy. Začátek sedmé série tedy bude velmi napínavý. Zdá se, že Fraserovi nemají moc zastání, Claire každý podezřívá. Navíc běh dějin je neúprosný a jak rodina ví, přichází krvavá válka amerických kolonií za nezávislost.

Jamie, jak je v jeho povaze, nemůže stát stranou. A tak je jisté, že se v nadcházejících událostech bude angažovat. On může využít svých bojových zkušeností, Claire zase zkušeností lékařských. A ze šesté série víme, že se rodina dále rozroste, protože Brianna je konečně opět těhotná.

Zahýbat dějem může i Jamieho nejlepší přítel Lord John, který ve válce stojí věrně na straně koruny. Do kolonií spolu s ním přijíždí i jeho adoptivní syn, William Ransom. Ten je Jamieho biologickým synem. Prozradí se toto dobře střežené tajemství? A jak vlastně bude Jamie reagovat na fakt, že na opačné straně barikády je nejen jeho nejlepší přítel, ale i jeho krev? To vše bychom se měli dozvědět v nové sérii.

Foto: Starz

Roger, Jamie, Brianna, Claire

Kolik nás čeká dílů?

Šestá série Cizinky byla kvůli epidemii covidu zkrácená, sedmá série tak má být o to delší. Čeká nás celkem 16 dílů. K naší smůle však budou rozděleny do dvou částí. Prvních osm dílů bude stanice Starz (a potom i Netflix) vysílat vždy každý týden v sobotu nad ránem českého času od 17. června. O termínu vysílání druhé části sedmé série zatím nebylo rozhodnuto.

Seriál vychází z knih Diany Gabaldon. Sedmá série bude vycházet převážně ze sedmé knihy Paměť kostí, ale obsáhne i některé události šesté knihy Ledový dech, které se nedostaly do zkrácené šesté série.

Postavy

Kromě starých známých, jako je Jamie, Claire, Roger, Brianna, mladý Ianlord John, se můžeme těšit i na nové tváře. První novou postavou je již zmiňovaný William Ransom, který se sice v seriálu již objevil, ale jako dítě, takže jeho role byla přeobsazena. Nově ho představuje mladý kanadský herec Charles Vandervaart.

Mezi nováčky patří i sourozenci Hunterovi. Doktora Denzella Huntera hraje Joey Phillips. Je to mladý kvaker, kterého náboženský sbor vyloučil ze svého středu, protože jsou proti násilí. On je ale přesvědčený, že si každý zaslouží svobodu, a proto podporuje stranu kolonií ve válce za nezávislost a přidá se k vojákům jako vojenský lékař. Ve vojenském ležení se potká s manželi Fraserovými. V jeho snažení mu pomáhá sestra Rachel, kterou hraje mladá britská herečka Izzy Meikle-Small. Ta se záhy seznámí i s mladým IanemWilliamem Ransomem a způsobí jim nejedno trápení.

Foto: Starz

Sourozenci Hunterovi

Sedmá série slibuje romantiku, trápení i drama na pozadí historických událostí, které formovaly současné Spojené státy Americké. Část natáčení ovšem probíhala i ve Skotsku, takže je možné, že se postavy vydají i přes oceán. Kdo četl knihy, ví víc, tady nebudeme spoilerovat. Každopádně se máme na co těšit. Nový díl Cizinky bude na našich obrazovkách již od soboty.

Těšíte se?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz