Hlavní obsah
Knihy a literatura

Kouzelné Vánoce ve vás probudí tu pravou sváteční atmosféru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Terka od kafe, knihy a koláčku

Obálka knihy Kouzelné Vánoce

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a vy nejen, že nemáte čas nic chystat, ale ani náladu? S tím vám může pomoci kniha Kouzelné Vánoce, která jak její podtitul říká, přináší sváteční inspiraci z českých blogů a Instagramu.

Článek

Každá rodina má své vlastní vánoční tradice, kterých se drží zuby nehty. Ovšem není od vědci někdy tradice trochu obměnit a třeba zařadit něco nového, vtipného, neokoukaného, co nás bude bavit i po letech. Kniha Kouzelné Vánoce vám v tom případě může být inspirací, protože obsahuje celou řadu receptů, návodů a vyprávění od českých blogerů a influencerů. Vše pěkně přehledně a krásně nafoceno, že jen samotné listování knihou je nádhera. O své vánoční tipy se na stránkách knihy podělili například Bavorovská hospodyně, Mamachef, Spolu u stolu či Coolinářka.

V knize najdete nejenom recepty na tradiční i méně tradiční cukroví, dozvíte se i, jak se dělá obložená mísa, trdelník nebo třeba svařák. A ochuzeni nebudete ani o všemožné návody na tvoření. Inspiraci v knize můžete načerpat například na upcycling starých bruslí či na zajímavou a netradiční výzdobu. Pokud máte děti, na stránkách knihy objevíte i celou řadu návodů a můžete si s nimi vyrobit korálkové ozdoby či oříškové myšky.

Já jsem se rozhodla, že podle knihy letos na štědrovečerní stůl poskládám ubrousky do tvaru stromečku a upeču pomerančovou šunku a rakvičkové cukroví. Takže pokud sháníte nějakou knihu plnou vánoční inspirace, Kouzelné Vánoce pro vás mohou být tou pravou volbou. Rozhodně po nich můžete sahat každé Vánoce a třeba díky ní založíte nějakou novou rodinnou vánoční tradici.

PŘEČTĚTE SI TO, POKUD: potřebujete tipy, jak zvelebit své bydlo před Vánoci.

NEČTĚTE TO, POKUD: neradi slavíte Vánoce a z cukroví máte osypky.

Děkuji Albatros media za zaslání recenzního výtisku.

Kouzelné Vánoce: sváteční inspirace z českých blogů a Instagramu. Praha: Fragment, 2022. ISBN 978-80-253-6035-4.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz