Hlavní obsah

Dočkáme se někdy Pražského okruhu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Předvolební kampaně každé vlády slibují dostavění pražského okruhu. „Je to priorita“ zní z každé politické strany. Zatím je to ale v nedohlednu.

Článek

V západní Evropě většinou řidič nemusí projíždět městem pokud jede po dálnici. Město jednoduše objede po obchvatu města. Pražský okruh je ale hotový z necelé poloviny.

První úseky byly otevřeny v roce 1984. Další úseky přibyly v letech 2000, 2001 a poslední dokončené úseky v roce 2010.

Nejblíže začátku výstavby je úsek na jihovýchodu Prahy mezi dálnicí D1 a Běchovicemi. Ten se má začít budovat příští rok a hotovo má být v roce 2027. Severní části by se měli začít stavět v roce 2027 a hotovo má být v roce 2030.

Tak doufejme, že to pro všechny budoucí vlády bude i nadále „priorita“. A nebude se prodlužovat termín dokončení. Jsme tranzitní země a rozvoj dálnic a rychlostí železnice by naší zemi jistě prospěl. Jinak nás ostatní budou objíždět. Nikomu se nechce stát dlouhé minuty nebo hodiny v kolonách.

Zdroje:

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1lnice_D0

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz