Hlavní obsah
Příroda a ekologie

EKO rPET kelímky mohou pomoci projektu Čistý festival

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: ECOFOL s.r.o.

Zodpovědní pořadatelé festivalů se snaží co nejvíce eliminovat jakýkoliv odpad. Nejčastějším problémem jsou kelímky, kterých je po skončení akce na zemi nespočet. Řešením tohoto problému je projekt Čistý festival či EKO rPet kelímky.

Článek

Jak se EKO rPET kelímky liší od těch plastových?

Jiné plastové výrobky našly své alternativy a u plastových kelímků tomu není jinak. EKO rPET kelímky jsou mnohem ekologičtější varianta než ty z běžného plastu. Jsou totiž vyrobené z recyklovaných plastů, které se po použití dají dále recyklovat. Pokud kelímky správně vytřídíme, vznikne nám tak téměř nekonečný koloběh materiálu, který se dá použít opakovaně. EKO jednorázové nádobí navíc vypovídá o ekologické odpovědnosti.

Co je to Čistý festival?

Čistý festival je projekt organizace EKOKOM, jehož cílem je podpořit třídění odpadu na festivalech. Od roku 2008 bylo díky Čistému festivalu vytříděno 556 000 kg odpadu. EKOKOM se tímto způsobem stará o třídění a odvoz vyprodukovaného separovaného festivalového odpadu, který návštěvníci vhazují do košů na tříděný odpad. Projektu se v roce 2023 zúčastní například oblíbený festival COLOURS OF OSTRAVA, Plzeňský Majáles či největší český festival Votvírák.

Eko kelímky a Čistý festival. Skvělé duo

Když se spojí dvě skvělé věci dohromady, vznikne doslova skvělá kombinace a právě tou kombinací je Čistý festival a Eko kelímky. Výdaje na zapojení do projektu jsou velmi malé a EKOKOM při splnění podmínek garantuje ve spolupráci s pořadatelem sběr kelímků. EKO nápojové kelímky navíc pomáhají ke společenské odpovědnosti. Díky tomu se festival stane opravdu ekologicky přívětivým.

Třídění je v dnešní době velmi probírané téma a my věříme, že má projekt Čistý festival velkou budoucnost. Doporučujeme navštívit stránky prodejce ECOFOL, který s EKOKOMEM spolupracuje a finančně přispívá do systému. Na svých stránkách též nabízí EKO rPET nápojové kelímky v několika druzích. Ve spolupráci s ním mohl tento článek vzniknout.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám