Hlavní obsah
Aktuální dění

Česká pošta vydala dotisk známek s prezidentem Petrem Pavlem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Česká pošta 25.10.2023 na svých sociálních sítích oznámila dotisk známek s prezidentem České republiky Petrem Pavlem. Celkem je náklad dotisku 50 tisíc aršíků. Aršík je ve stejném provedení.

Článek

Cena aršíku je 270 korun

V červnu se aršík známek s panem prezidentem prodával za 230 Kč, ale od té doby došlo opět ke zdražení poštovních služeb. Aktuální cena dotisku je tedy 270 Kč za aršík.

Opět se očekává velký zájem

Předchozí sérii 100 tisíc aršíků se podařilo České postě prodat do 3. týdnů od vydání. Na některých místech, bylo ale vyprodáno už za 20 minut. Proto se i u dotisku očekává velký zájem veřejnosti.

Lidem se známky líbí

Většině lidem se známky líbí a panu prezidentovi fandí, to nasvědčuje i průzkum, který ho dělá nejdůvěryhodnějším politikem v zemi. Jsou ale i lidé, kteří by si známky pana prezidenta nekoupili nikdy a pod příspěvek, kde Česká pošta oznamuje dotisk, lidé píší i negativní komentáře.

Sluší vám to, pane prezidente!
píší komentující na Facebooku

Lidé si je nechávají

Většina lidí nemá v plánu známky používat na dopisy. Lidé si je spíše schovávají na památku, nebo si je dávají do svých sbírek k ostatním známkám.

Anketa

Koupili jste si známky s prezidentem Petrem Pavlem?
Ano, už je mám doma.
83,3 %
Ne, nemám o ně zájem.
8,3 %
Teprve si je budu kupovat.
0 %
Uvažuji o koupi známek.
8,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz