Hlavní obsah
Názory a úvahy

HLAS si vybral Roberta Fica, Slovensko je v ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Se souhlasem pixabay.com

Slovenská vlajka

Předseda strany HLAS-SD oznámil, že si jeho strana jednomyslně odhlasovala, že dále bude vyjednávat o vládní koalici pouze se stranami SNS a a vítěznou stranou SMER-SSD Roberta Fica.

Článek

Vláda Hlasu, SNS a SMERU?

Teď už je jisté že Progresivní Slovensko je z řady ven a skončí v opozici. Premiérem se nejspíše stane Robert Fico, což bude pro spoustu Slováků těžké přijmout. Vláda Roberta Fica bude znamenat opět velké vrácení se do minulosti a spoustu lží a manipulací. Slovensko je opět na dalších pár let v ohrožení.

Reakce Progresivního Slovenska

K situaci už se vyjádřil na své tiskové konferenci i předseda Progresivního Slovenska Michal Šimečka, a to krátce potom, co HLAS oznámil, s kým chce vládnout. Z konference bylo znát, že to je Šimečkovi líto ale zároveň z něho bylo cítit jeho odhodlání bojovat i z opozice.

Budeme tvrdá opozice, která bude bránit demokratické principy a právní stát. Budeme vás kontrolovat, budeme vás napomínat.
Michal Šimečka

Co to znamená pro Českou republiku?

Pro Českou republiku se vlastně nic nezmění. Jediné, co by se mohlo změnit, je vztah mezi vládami České a Slovenské republiky. Už teď je jasné, že dobré vztahy mezi sebou nebudou mít Petr Pavel a Robert Fico, kdy se oba vzájemně kritizovali. Bude zajímavé sledovat, jak se náš vztah se Slováky bude vyvíjet i nadále.

Anketa

Kdyby jste si mohli vybrat, koho byste chtěli za premiéra Vy?
Roberta Fica
85 %
Michala Šimečku
11,1 %
Petera Pellegriniho
1,2 %
někoho jiného
2,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5609 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz