Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ivan Bartoš by se měl stát naším příštím premiérem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com - volná licence

Předseda České pirátské strany Ivan Bartoš

Volby do Poslanecké sněmovny nás čekají již příští rok na podzim. Podle posledních průzkumů drtivě vítězí hnutí ANO. Vládní strany mají ještě ale spoustu času na to, aby tento trend otočily.

Článek

Volby budou již příští rok

Jak jsem již zmiňoval, tak volby do Poslanecké sněmovny nás čekají již příští rok na podzim. Nálada ve společnosti není úplně nejlepší. Díky průzkumům můžeme vidět, že podpora vládních stran není vysoká. Naopak podpora opozičních a některých neparlamentních stran bohužel roste. Ještě ale rozhodně nemůžeme vyloučit, že vládní strany uspějí. Času je ještě přeci jenom hodně a může se stát cokoli.

Piráti by mohli uspět

Spousta lidí této vládě bohužel nevěří. Úspěchy vlády často nejsou vidět a když ano, tak se týkají právě Pirátů. Jedná se například o digitalizaci nebo zahraniční politiku, kterou řeší právě ministři z Pirátské strany. Se zahraniční politikou je spokojeno i spousta odpůrců vlády Petra Fialy. Alespoň tedy v jedné oblasti se lidé dokáží shodnout a uznat, že vládě zahraniční politika jde a dělá ji dobře. Takže zklamaní voliči koalice SPOLU ale i STAN by mohli volit Piráty, protože je vidět, že ve vládě skutečně pracují. To by mohlo znamenat, že by Piráti mohli být konkurencí Andreji Babišovi, který by mohl volby prohrát.

Premiérem by se měl stát Ivan Bartoš

Pokud by se Pirátům v příštích volbách skutečně podařilo uspět, tak by to byla pro Českou republiku dobrá zpráva. Celkem ale musí vládní strany získat v Poslanecké sněmovně nadpoloviční většinu. Zároveň ale ze všech současných vládních stran musí mít Piráti nejlepší výsledek. V takovém případě by vládly opět všechny současné vládní strany, ale premiérem by se stal Ivan Bartoš. To by znamenalo, že by v České republice vládla skutečně liberální a proevropská vláda.

Ivan Bartoš by byl příjemnou změnou

Česká republika zažila už opravdu spoustu vlád a v čele země se vystřídalo hned několik premiérů. Nezasloužíme si znovu v čele vlády někoho, jako byl například Andrej Babiš. Bohužel ani Petr Fiala není úplně nejlepším premiérem. Proto se jako ideální premiér v současné době jeví Ivan Bartoš. Liberální, proevropský, slušný a důstojný politik, kterému na této zemi opravdu záleží. Právě on by měl být tím, kdo by nás měl reprezentovat. Podle posledních průzkumů je Ivan Bartoš nedůvěryhodnějším vládním politikem.

Cesta k úspěchu bude složitá

Pirátský úspěch a Bartošovo případné premiérství se ale odvíjí od spousty faktorů. Jejich cesta k úspěchu bude složitá, protože dezinformátoři už se opět chystají na to, aby mohli Piráty poškodit. Dezinformátoři o Pirátech lžou, protože se jich bojí. Bojí se toho, že by mohli uspět a získat post předsedy vlády. To by totiž znamenalo, že by v České republice byla skutečně slušná, protikorupční a demokratická vláda. A toho se oni bojí úplně nejvíce. Je ale důležité, abychom tyto lži vyvraceli a abychom přišli v hojném počtu k volbám a volili správně.

Anketa

Chtěli byste za premiéra České republiky Ivana Bartoše?
Určitě ano
8 %
Spíše ano
1,9 %
Spíše ne
1,6 %
Určitě ne
87,8 %
Nevím
0,7 %
Celkem hlasovalo 19476 čtenářů.

Zdroje:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/kam-kraci-pirati-jsme-jedinou-skutecne-liberalni-proevropskou-stranou-v-cesku_2312010500_jgr

https://cvvm.soc.cas.cz/cz/tiskove-zpravy/politicke/instituce-a-politici/5744-duvera-vrcholnym-politikum-srpen-zari-2023

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-volebni-pruzkum-prvni-ano-pak-dlouho-nikdo-40453755

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz