Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ivan Korčok musí v prezidentských volbách na Slovensku uspět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr.com

Kandidát na prezidenta Slovenské republiky Ivan Korčok

Již v sobotu 23. března se na Slovensku bude konat první kolo prezidentských voleb. Kdo patří mezi favority, co říkají průzkumy a jaká je na Slovensku aktuálně nálada?

Článek

Favorité voleb jsou jasní

První kolo prezidentských voleb na Slovensku proběhne již v sobotu 23. března. Volební kampaně tedy vrcholí a kandidáti se snaží zaujmout co nejvíce voličů. Mezi hlavní favority těchto voleb patří bývalý ministr zahraničních věcí Ivan Korčok a předseda Národní rady SR Peter Pellegrini. Podle průzkumů vše nasvědčuje tomu, že právě někdo z těchto dvou kandidátů se stane prezidentem Slovenské republiky. Není ale vůbec jasné, kdo tyto volby vyhraje. V prvním kole poslední průzkumy ukazují těsné vítězství Petera Pellegriniho. Stejné to je i u druhého kola, kde Peter Pellegrini vítězí. Jasné je, že v těchto volbách bude opravdu každý hlas velice důležitý, protože výsledek voleb může být velice těsný.

Vypjatá nálada

Na Slovensku aktuálně panuje velice vypjatá nálada. Je to způsobeno hlavně tím, co u nich předvádí vláda Roberta Fica. Opoziční strany proto v poslední době velice pravidelně svolávaly různé demonstrace proti vládě Roberta Fica. Protestní akce se konaly po celé zemi a dorazily na ně tisíce lidí. Někteří lidé na Slovensku jsou tedy kvůli současné situaci v jejich zemi pevně přesvědčeni, že k prezidentským volbám dorazí. Zajímavé bude sledovat, jaký bude mezi Slováky o prezidentské volby vůbec zájem.

Prezident Peter Pellegrini? Ne!

Peter Pellegrini je předsedou hnutí HLAS. Tedy hnutí, které je v současné nepopulární a často kritizované vládě Roberta Fica. Právě zvolení Petera Pellegriniho by znamenalo, že by mělo Slovensko prezidenta, který je vlastně loutkou vlády Roberta Fica. Tím pádem pádem by vládě nikdo nebránil v podepisování zákonů. Peter Pellegrini by se totiž o vše postaral. U Pellegriniho tedy skutečně nelze očekávat, že by byl prezidentem všech. Důvodů, proč by nebylo právě jeho zvolení šťastné, je ale více. Nejedná se o člověka, který by nějakým způsobem zastával slušnost, důstojnost a demokracii. Svými názory nepatří do 21. století a je překvapivé, že má stále tak vysokou podporu.

Prezident Ivan Korčok? Ano!

Právě Ivan Korčok je člověk, který je na funkci prezidenta ideální. Jako bývalý ministr zahraničních věcí a jako velvyslanec ve Spojených státech nasbíral spoustu zkušeností, které se mu mohou v úřadu prezidenta hodit. Je to reprezentativní, slušný, důstojný a proevropský člověk, kterému na Slovensku opravdu záleží. Pokud tedy bude prezidentem Ivan Korčok, tak je Slovensko v dobrých rukou. Věřím, že i zde bude platit, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. To už ale musí posoudit Slováci a my můžeme pouze s nadějí sledovat výsledky voleb a doufat, že dopadnou dobře.

Podoba s prezidentskými volbami u nás?

Prezidentské volby na Slovensku se v mnohém podobají těm, které u nás proběhly minulý rok. Petera Pellegriniho lze tedy přirovnat k Andreji Babišovi a Ivana Korčoka zase k Petru Pavlovi. U nás volby dopadly dobře, protože již více než rok máme prezidenta, který je pravý opak Miloše Zemana. Petr Pavel je prozápadní, proevropský, důstojný, slušný a reprezentativní prezident. Přesně takového jsme tu potřebovali a v současné době ho potřebuje i Slovensko. Slováci ho získají tím, že si zvolí Ivana Korčoka a Peteru Pellegrinimu ukáží, že o něho nestojí. V těchto volbách půjde o hlasy. Každá účast v těchto prezidentských volbách bude tedy naprosto zásadní a klíčová pro budoucí směřování Slovenska. Doufejme ale, že vše nakonec dobře dopadne a Ivan Korčok se skutečně stane prezidentem Slovenské republiky.

Anketa

Koho z favoritů voleb byste volili vy?
Ivana Korčoka
37,4 %
Petera Pellegriniho
62,6 %
Celkem hlasovalo 1964 čtenářů.

Zdroje:

https://ivankorcok.sk/

https://www.peterpellegrini.sk/

https://www.e15.cz/volby-slovensko-2024

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz